Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új stadiont kaphat a Chelsea! – látványtervek

London nagy, ám zsúfolt város, labdarúgócsapatai pedig helyhez, városrészekhez kötöttek, így egy új stadion építésekor nincsen könnyű helyzetben egy klub, már amennyiben telephelyet szeretne váltani. Ezt a hercehurcát tapasztalja most meg Roman Abramovic is, a Chelsea milliárdos orosz tulajdonosa, akinek eltökélt célja, hogy csapatát új otthonba költöztesse.

Stamford Bridge

A Chelsea labdarúgócsapata nemrégiben a hivatalos oldalán tudatta a hírt, miszerint a klubvezetés beadta a kérelmet a Stamford Bridge újjáépítésére, átépítésére. Roman Abramovic régóta keresi az új stadion helyét, s korábban azt mondta, a jelenlegi stadiont már nincsen értelme felújítani, ám a keresgélés sikertelenül zárult, így a jelenlegi helyén épülhet a csapat új otthon, mely a mostaninál (41700 férőhely) lényegesen nagyobb lesz, a hírek 60000 férőhelyről szólnak. Nem egészen tisztázott a történet, hogy átépítésről beszélünk, vagy porig rombolják a jelenlegi létesítményt, s a helyén emelkedik majd ki a földől az új aréna.

Sok jogi hercehurca van még hátra, így egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mikor kezdődhet meg a beruházás, s milyen időponttal tűzik ki az új Stamford Bridge átadását. Ez azonban felvet egy kérdést, hol fogja hazai mérkőzéseit játszani a Chelsea, melyik lesz az a klub, mely befogadja a csapatot ideiglenesen, netán a Wembley nyitja meg a kapuit!?

Az új stadion látványtervei és makettje is kiszivárgott:

0498635001441120275_filepicker

Chelsea-new-stadium-MAIN

letöltés

Stamford_Bridge_selects_-_31_of_47.0

Stamford-Bridge_3514722b