Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelonában mészárolt a Sociedad a forduló zárómérkőzésén – videóval

A spanyol bajnokság 23. fordulója hétfőn Espanyol – Real Sociedad mérkőzéssel zárult. A találkozót pocsék formában várta a hazai gárda, hiszen 6 mérkőzés óta nem sikerült nyerniük. Legutóbb a Real Madrid rámolt nekik egy hatost. 

1791552-37828331-2560-1440

Espanyol – Real Sociedad 0:5 (0:2)
Helyszín: 
Power8 Stadium, Barcelona 14 155 néző Vezette: Latre
Gólszerzők: Jonathas (5.,90.), Vela (8.), Oyarzabal (52.), Reyes (55.)

Ezúttal hazai pályán szaladt bele egy óriási pofonba az Espanyol, a Real Madrid elleni hatos után, ezúttal 5 góllal meguszták.  A vendégek gyorsan kétgólos előnyre tettek szert. Már a 8. percben 0:2 állt az eredményjelzőn. Előbb Jonathas majd Vela talált a kapuba. A második félidőben további 3 gól következett a vendégek részéről, Oyarzabal után Reyes talált be a második játékrész elején. A végeredményt Jonathas állította be a 90. percben.

A forduló további eredményei:
Malaga – Getafe 3-0

Atletico Madrid – Eibar 3-1 
Vallecano – Las Palmas 2-0 
Athletic Bilbao – Villarreal 0-0
Sporting Gijo – La Coruňa 1-1
Levante – Barcelona 0-2
Betis – Valencia 1-0
Celta Vigo – Sevilla 1-1
Granada – Real Madrid 1-2

A 23. fordulót követően, továbbra is Barcelona vezeti a tabellát a maga 54 pontjával, 3 ponttal megelőzve a kisebbik madridi alakulatot az Atleticót. A katalánok úgy vezetik a tabellát, hogy 1 mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A hétvégén mindhárom nagycsapat győzött így nem történtek helycserék a dobogós helyeken. A Real Madrid továbbra is veretlen Zidane irányítása alatt, igaz most csak az utolsó percekben harcolták ki győzelmet Modric bombájának köszönhetően. Az Atletico Madrid színeiben megszerezte 100. gólját Fernando Torres. A forduló két rangadóján döntetlen született, a Bilbao és a Villarreal nem bírt egymással. A másik rangadón a Sevilla ismét idegenben játszott döntetlen, ezúttal is emberhátrányban a Nolito kiválása óta gyengélkedő Celta Vigo otthonában. A Villareal továbbra is a negyedik míg a Sevilla az ötödik helyen áll. Nem megy továbbra se a Valenciának Gary Neville irányítása alatt, már 12 mérkőzés óta nem tudtak nyerni a La  Ligában és már csak 14. helyen áll a csapat. A kiesőzónában továbbra is a Las Palmas, Levante, Granada hármas áll. Míg hazai csúfos vereségével az Espanyol közvetlen a kieső zóna előtt áll. Zsinórban második győzelmével a Sociedad feljött a 11. helyre. A góllövőlista első három helyén soros a csata. Suarez vezet 20 taláttal, mögötte a két madridi gólzsák Benzema és Ronaldo áll egyaránt 19-19 találattal.

https://www.youtube.com/watch?v=ED999vUzPKg

Fotó forrása: Real Sociedad hivatalos oldala

Ondik Gábor