Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Folytatódnak a labdarúgó Magyar Kupa küzdelmei!

Labdarúgó Magyar Kupa Negyeddöntők ma és holnap! A mai napon a keleti rangadóval indul a magyar focitavasz.

Nyíregyháza – Debrecen

Ez a párharc keleten olyan, mint az ország jó részének a Fradi – Újpest. A meccs… A két csapat bármely osztályban is szerepeljen, mikor egymással mérkőzik, a városok apraja – nagyja a stadionba kívánkozik. Egy ilyen rangadót is rendeznek a Magyar Kupa negyeddöntőiben ma este 6 órakor.

Az előző szezonban az élvonalban találkoztak utoljára a felek, de a nyári licence problémák miatt a Nyírség fővárosa, csak a 3. vonalban indulhatott. Ennek ellenére a keret jó részét együtt tartották, s a nyári és téli igazolásokkal is a 2. vonalba való feljutást célozták meg. Korábbi szezonokban is sűrűn előfordult, hogy a két csapat egymás játékosát csábította sajátjába. Ezen a télen Szécsi Márk, aki már korábban az élvonalban is játszott már Nyíregyházán, Debrecenből tette át székhelyét új csapatába. A jelenlegi keretből: Luis Ramos (ő korábban amúgy Nyíregyházáról igazolt Debrecenbe, majd megjárta Kecskemétet, Franciaországot, Csehországot, Azerbajdzsánt, s nyáron újra Nyíregyházát), Pölöskey Péter, Rezes László és az említett Szécsi Márk játszott a Hajdúságban.

A Debrecennél Balogh János, az előző szezonban volt a Spari első számú kapusa, igaz ő sérülés miatt, nem fog pályára lépni. Nagy Zoltán a jobbhátvéd, szintén az előző bajnokságban volt az ellenfél játékosa.

A DVSC eddig 6 alkalommal hódította el a kupát, a Spartacusnak eleddig még nem sikerült.

A Loki a Géderlakot 3-0-ra és a Szeged 2011-et (0-0; 3-0) a Nyíregyháza a Putnokot 2-0-ra; Vácot 4-0; Vasast 1-1 (11-esekkel 5-3) és a Soproni VSE-t (4-1; 0-0) verte ki a korábbi mérkőzéseken.

Esélyek: Debrecen (70%); Nyíregyháza (30%)

 A többi 3 mérkőzést holnap rendezik.

Békéscsaba – Kozármisleny

A két kupa csapat, a Békéscsaba és a Kozármisleny a sorsolás szeszélye folytán összekerült egymással. A viharsarki egyesület jelenleg az OTP Bank Liga utolsó helyén található, Kozármisleny csapata pedig magabiztosan vezeti az NB3 Középcsoportját.

A lila – fehér hazaiak átigazolásait egy másik cikkben részletezem, ahol is az NB1-ben maradási esélyeiket is taglalom, Kozármislenynél Wittrédi Dávid távozása volt érzékeny veszteség, aki 4 góljával főszerepet vállalt a baranyai csapat, ilyen messzire jutásában. Tóth Dániel távozása pedig csak az érdekesség a Pécs melletti településnél, mert a Békéscsaba II. csapatába igazolt, a korábbi orosházi, paksi csatár, úgy, hogy mellette Zoran Spisljak figyeli, s alkalomadtán a nagycsapatban is pályára léphet.

A Békéscsaba korábbi ellenfelei: Csepel (1-0); Mezőkövesd (2-0), Kisvárda (2-1), MTK (0-0; 1-0) voltak, míg a Kozármisleny sem a véletlen folytán jutott a legjobb 8 csapat közé a Magyar Kupában, hisz Siófok (4-2), Puskás Akadémia (4-2), Diósgyőr (1-0), Bp. Honvéd (2-1; 2-1)

Amint az eredmények is mutatják, a Kozármisleny igazi kupacsapat, hisz 3 élvonalbeli és egy 2.osztályú ellenfelét múlta felül.

Esélyek: Békéscsaba (51%); Kozármisleny (49%)

Újpest – Tiszaújváros

Ez az a mérkőzés, ahol az összes szurkoló egyből rávágja, simán tovább mennek a lilák. De, hol is rendezik a meccset? Igen a Magyar Kupa legjobb 8 csapata között, tehát azért a 3.osztályban vitézkedő Tiszaújvárosnak is el kellett jutnia ilyen messzire.

Az Újpest a Vértessomló kiütésével kezdett (14-1), Celldömölkön folytatta (9-0), Velencén már majdnem megtorpant, a helyi megye I-es csapat ellen (2-1), de Zalaegerszegen újra belelendült (5-0; 1-1), míg a Tiszaújváros a szintén nb3-as ESMTK (4-1), Komló (2-1); után az élvonalbeli Pakson (4-3) jutott túl, ahol is a legjobb 16 között a Budapest I.osztályú afrikai focistákból álló Internationale CDFSE (3-0; 1-0) sem tudja útját állni.

A mérkőzés toronymagas esélyese az Újpest, esélyek: Újpest (90%), Tiszaújváros (10%)

Ferencváros – Videoton

Végére maradt a tavalyi Magyar Kupa döntőjének megismétlése, hisz holnap Magyarország 2 jelenleg legerősebb csapata is megmérkőzik egymással az MK 4 közé jutásáért, Ferencváros – Videoton a Groupama Arénában.

2015-ben a két csapat meccseit kivétel nélkül a Fradi nyerte hisz a Magyar Kupa döntőjében kiütötte a vidit 4-0-ra, utána a bajnokságban hazai pályán 2-0, majd a Szuper Kupa döntőjében 3-0; s az idei bajnokságban 3-1; 1-0 – ás eredmények születtek.

Mindkét csapat, majdnem a legerősebb kezdőjét küldheti pályára, hisz a Videotonnál jelenleg nincs sérült, a Fradinál pedig Böde Dániel a legnagyobb hiányzó, valószínű őt Stanislav Sestak, vagy a decemberi meccset eldöntő gólszerző Radó András fogja helyettesíteni.

A télen a Vidinél egy érdekes átigazolást is bejelentettek, a Ferencváros nyári szerzeményét a korábban 2 évet már Fehérváron eltöltő Haraszti Zsoltot sikerült átcsábítani, a távozó Gyurcsó Ádám pótlására. Azt nem mondom, hogy Budapest IX.Kerületében krokodil könnyeket hullajtottak az ex paksiért, hisz ősszel az élvonalban csak 5-ször csereként állt be. A II. csapatból már jobban hiányozhat, hisz ottani teljesítménye 10 meccsen 7 gól.

Thomas Doll által irányított klub, tehát tavasszal 21.alkalommal hódította el a Magyar Kupát, ők most így a 22. győzelemért hajtanak. A toronymagasan bajnokságot vezető fővárosi csapat (18 pont) ellenfelénél pedig egyértelmű cél a 2.kupagyőzelem. (eddig a 2005-06-os bajnokság végén kerültek fehérvári nyakakba a kupagyőzelemért járó aranyérmek)

Az idei kupagyöngyszemeket idén Nagyecseden kezdte gyűjtögetni a zöld – fehér klub, hisz 10-0-s győzelmét már az első és az 5. percben szerzett góllal biztosította. Csákvár ellen hazai pályán 4-1, idegenben pedig egy meglepő 4-3 vereség azért mutatta, hogy nem mehet minden meccsen biztos győzelemre.

A Videoton, mint őszi nemzetközi kupaszereplő, szintén csak a 3.körben kapcsolódott a küzdelmekbe, az Andráshida elleni 2-0-s győzelemmel, majd a Haladás elleni (1-0; 1-1) továbbjutással kvalifikálta magát a legjobb 8 közé.

Esélyek: Ferencváros (50%), Videoton (50%)

A visszavágókat 3 hét múlva, március 2-án rendezik meg.

Endrődi Dávid