Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund: Henrikh Mkhitaryan kérői

Dortmundban jelen állás szerint sok a kérdőjel, ennek pedig az a fő oka, hogy Európa legtehetősebb klubjai és a német együttes között gazdasági és pénzügyi szegmensek tekintetében van egy-két lépcsőfok. Ennek következménye, hogy a játékospiacon hátrányt élvez a klub, s évről évre ki vannak szolgáltatva a riválisokkal szemben. Ilyen például honi szinten a Bayern München, a rekordbajnok szurkolói gúnyosan sokszor csak fiókcsapatként emlegetik a rivális BVB-t. Ezen tények ismeretében minden átigazolási időszak előtt gyülekeznek a kérdőjelek annak kapcsán, hogy mely labdarúgóit tudja megtartani a klub. A kérdőjel most is sok, jelen cikk azonban csak egy sztárjátékos Henrikh Mkhitaryan jövőjét illetően hivatott foglalkozni.

020415-SOCCER-Henrikh-Mkhitaryan-of-Borussia-Dortmund-gestures-AS-pi.vresize.1200.675.high.41

A BVB örmény klasszisa fantasztikus szezont fut, 43 tétmérkőzésen 20 gólt és 24 gólpasszt jegyez. Jelen állás szerint három lehetőség körvonalazódik a számára, ám aligha ragadunk meg ennyinél. Klubja a Borussia Dortmund szeretné megtartani, s úgy hírlik, hogy már zajlanak a hosszabbítási tárgyalások a háttérben. A jelenlegi kontraktus a felek között 2017 nyaráig szól, ezt hosszabbítanák meg további évekkel és nyilvánvalóan a kivásárlási ár emelése mellett új, magasabb fizetési kondíciókat kínálhatnak a középpályás szánára. Ez azonban csak az egyik lehetőség, Mkhitaryan fejébe nem láthatunk bele. Kérők is vannak, a pletykák Olaszország és Anglia irányába mutatnak jelenleg.

A The Guardian információi szerint Arsene Wenger érdeklődése komolyan kezelendő, a londoni csapatnak, a francia mesternek lesz akkora tőke a kezében a nyáron, melyből megszerezheti az örmény játékost. Ezért is minél sürgetőbb a szerződéshosszabbítás, melyet a BVB bármikor bejelenthet, tető alá hozhat játékosával.

Ami az olasz szálat illeti, a másik komoly kérő a Juventus lehet, Allegri csapata a nyár folyamán komoly átalakuláson mehet át, s Pogba, illetve Morata távozása révén, mely szinte borítékolható, igen jelentős összeg állhat a klub kasszájába.

Őszi Ádám