Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A “Farkasok” levadászták a “Sasokat” a római derbin! – videóval

A római szurkolói csoportok távolmaradása után egy igen halkra sikerült mérkőzésen találkozott egymással az olasz Lazio, és az AS Roma. A 180. fővárosi rangadón csakúgy, mint novemberben, most is a „Farkasok” nyertek. 

 

lazio

 

SS Lazio – AS Roma 1-4 (0-1)
Helyszín: Róma, Stadio Olimpico. Vezette: Luca Banti.
Lazio: Marchetti – Gabarron, Bisevac, Hoedt, Braafheid – Cataldi (Dordevic 84.), Biglia, Parolo – Candreva (Keita B. 56.), Matri (Klose 56.), Anderson. Vezetőedző: Stefano Pioli.
Roma: Szczesny – Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne – Pjanic, Keita S., Nainggolan (Falque 71.) – Salah (Zukanovic 81.), Perotti, El Shaarawy (Dzeko (60.). Vezetőedző: Luciano Spalletti.
Gólszerzők: Parolo (75.) ill. El Shaarawy (15.), Dzeko (64.), Florenzi (83.), Perrotti (87.)
Sárga lap: Gabarron (24.), Candreva (26.), Biglia (37.), Hoedt (64.), Cataldi (69.) ill. Nainggolan (41.), Rüdiger (56.)
Kiállítás: Rüdiger (90+5.)

Nem indult nagy iramban a mérkőzés, a két csak tapogatózott az első negyedórában, majd hirtelen felgyorsultak a dolgok. Előbb Nainggolan érezte úgy, hogy egy távoli lövéssel ráijeszt a Lazióra, és nem is tévedett sokat, majd egy perc múlva Digne indult meg a bal oldalon, és remek beívelését Stephan El Shaarawy fejelte Marchetti kapujának sarkába. 0-1! A 22. percben könnyen megduplázhatta volna előnyét a bordó-sárga alakulat, de a gólszerző nem tudta gólpasszal kiszolgálni az érkező Mohamed Salahot. A Laziót megfogta a gól, láthatóan nem tudtak mit kezdeni a „Farkasok” védelmével, s főleg nem a gyors kontrákkal, melyekkel igen jól bánt az AS Roma. De nem sokszor jutottak el újra a Lazio kapujáig, így inkább távoli próbálkozásokkal tartották ébren Marchetti kapust. A „vendégek” kapusának Szczesnynek sem akadt sok dolga, még Biglia szabadrúgása után is csak kísérnie kellett a labdát. Egy perccel később Felipe Anderson feltartásáért büntetőt reklamáltak a Lazio játékosai, de a játékvezető nem látta szabálytalannak Keitát, bár kétség kívül érdekes volt az eset. A 40. percben Miralem Pjanic lövése a kapufáról pattant ki, s egyre inkább úgy tűnt, bármikor jöhet a második gól. Ha nem is voltak folyamatos támadás alatt az égszínkékek, egyértelmű volt a Roma fölénye. A félidő utolsó eseményeként még Nainggolan mutatott be egy harminc méteres szólót, de lövése végül a kapu mellé szállt.

A második félidőt is az As Roma kezdte jobban. Digne a bal oldalon váratlanul éles szögből lövésre szánta el magát, Marchettinek csak bravúrral sikerült szögletre mentenie,majd két perccel később Salah került a kapu elé, de lövése a felső léc felett hagyta el a játékteret. Hogy veszélyesebbé tegyék a támadójátékukat, a kékek becserélték a német világbajnok Miroslav Klosét, míg a Roma a gólszerző El Shaarawyt Dzekóra váltotta. Jött is a gól, de nem a Lazio, hanem a Roma szerezte azt: a 64. percben Perotti 25 méterről próbálkozott, labdája a kapufáról kivágódott, éppen Dzeko elé, aki szinte első labdaérintéséből megduplázta csapata előnyét, 0-2! Mintha ettől megtáltosodott volna, vagy éppen felszabadult a Lazio, ugyanis a következő percekben beszorították az AS Romát, és egymás után jöttek a szögletek Szczesny kapuja felé. Előbb Parolo, majd egy perccel később Hoedt is a kapufát találta el fejesével, utóbbinál szükség volt a lengyel kapus reflexeire is. Klose beállítása jó húzásnak bizonyult, a német támadó hiába kacérkodik a visszavonulás gondolatával, még mindig lefoglal két védőt: a 75. percben pontosan Parolo elé fejelte Anderson beadását, az olasz csatár pedig szépített, 1-2! Felpörgött egy pillanat alatt a meccs, és a második félidőre nem lehetett semmi panasz, hajtottak a felek, a 77. percben ismét Parolo került helyzetbe egy szöglet után, de Szczesny hárítani tudott. Spalletti mester a végére beáldozta Mohamed Salahot, hogy egy védekező középpályás, Ervin Zukanovic vegye át a helyét, egyértelművé téve, hogy az eredményt meg kell tartani. De ez sem tartott sokáig, mert jött Alessandro Florenzi, aki egy szöglet után kifejelt labdát húsz méterről bombázott a Lazio kapujába, 1-3! Négy perc telt csak el, amikor Perotti úgy gondolta meglepi Marchettit, s 18 méterről ellőt labdája, a jobb alsóban kötött ki, eldöntve végérvényesen a 3 pont sorsát. 1-4! Természetesen ez a mérkőzés sem maradhatott el piros lap nélkül, ezúttal Rüdigernél szakadt el a cérna a meccs ráadásában, de ez már nem osztott, nem szorzott. Az AS Roma, kihasználva a Napoli vereségét, egy győzelemmel közelebb került riválisához, s jó esélye nyílt, hogy be is fogja a nápolyi csapatot, a második helyért vívott harcban! A Lazio ezúttal könnyűnek találtatott, de legalább sikerült megnehezíteniük ellenfelük dolgát, így még értékesebbé téve a „Farkasok” győzelmét.

https://www.youtube.com/watch?v=Ifv5O_zLOqg

Kép forrása: forzaroma.info