Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A bajnok megtette dolgát – rekord különbséggel lett első a Fradi

Befejeződött a 2015/16-os NB I -es szezon. A Fradi már korábban bajnok lett. Ott zárta a szezont, ahol tavaly ősszel kezdték Szombathelyen. Jövő héten még egy kupadöntő vár a Ferencvárosra.

Haladás – Ferencváros: 0 – 1 (0-1)

Haladás: Király – Schimmer, S. Wils, Jánvári, Bosnjak – Iszlai, Kovács L. – Gaál (Nagy P.), Németh M. (Medgyes), Halmosi (Gyürki) – Williams
Ferencváros: Dibusz – Ramirez, Nalepa, Pintér Á., Ramirez – Gyömbér, Gera – Varga (Lamah), Hajnal (Nagy D.), Radó (Sestak) – Böde

gólszerzők: Kovács L. (öngól 0-1)

sárgalapok: Kovács L., Halmosi, Bosnjak, T. Wils, Gyürki  ill. Gera Z.

www.friss.hu

www.friss.hu

A Fradi már hetekkel ezelőtt megszerezte a bajnoki címet. Érdekesség, hogy Böde Dániel a Ferencváros gólgyárosa hetek óta nem talált a kapuba, s így 17 gólnál leszobrozott, amennyit eddigi legeredményesebb szezonjában is elért. Hetek óta az hajtotta a “tankot”, hogy betaláljon újra a kapuba, s így megdöntse egyéni csúcsát. Erre ugye már csak ezen a mérkőzésen volt lehetőség. Németh Márió a Haladás középpályása még ebben a szezonban, de egyre többen emlegetik, hogy nyáron ő lesz a slágerigazolás, s vannak olyan hangok, akik épp a mostani ellenfélnél látják már a fiatal tehetséget. Ez elő is fordulhat, hisz az elmúlt 2 évben, több üzletet is nyélbe ütött a két csapat.Fradista helyzetek sorjáztak a szombathelyi kapu felé, de gól az nem jött. Egészen a 31.percig amikor is Varga Roland elfutott a jobb oldalon, középre lőtt a labdát, s Kovács Lórántról a kapuba pattant, így egy öngóllal ugyan, de megszerezte a vezetést a bajnokcsapat.

A második félidő helyzetek nélkül indult. A 69.percben a csereként beálló Nagy Dominik lövését védte óriási bravúrral az Ebre készülő Király Gábor. A 74.percben a hosszú sérülésből lábadozó Stanislav Sestak is beállt a Fradiba, méghozzá Radó András helyére. Ezzel eldőlt az is, hogy a búcsúzó (?), Vladan Csukics nem állt be utolsó meccsén a Fradiba. (tavaly ugye szintén úgy volt az utolsó fordulóban, hogy befejezi, s ennyi volt, akkor gólt sikerült szereznie, most nem lehetett meg ez a slusszpoén) A 76.percben a szlovák támadó kapott kiváló indítást (emlékezhetünk rá, hogy ősszel góllal mutatkozott be a Fradiban Szombathelyen) betört a 16-oson belülre Király viszont fantasztikusan jött ki, így lábbal felszabadított. Az utolsó percben még Böde indult volna meg a Haladás kapujára, de felszabadított előle Király, így eldőlt, hogy nem lett meg a 18. találat, de megdőlt az eddigi rekord. A Fradi rekord különbséggel lett bajnok.

Endrődi Dávid