Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bl: Zidane szerint nincs favoritja a döntőnek

A Real Madrid edzője Zinedine Zidane a tegnap esti győztes BL elődöntő után nyilatkozott a meccsről és a döntőbeli esélyeikről. 

2352296_w2

Forrás: UEFA.com

A Real Madrid két év után újra bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe és ellenfele ismét a városi rivális Atlético Madrid lesz. A tegnap esti mérkőzésen a spanyol gárda legyőzte a Manchester City csapatát egy hazai 1-0-ás győzelemmel. 2014-ben sikerült megnyerniük a BL trófeát Simeone gárdája elől, viszont Zidane szerint idén kiegyenlítettebbek az esélyek:

“Nincs favoritja a döntőnek. 50-50 százalék az esély mindkét csapatra. Viszont most ki kell élveznünk a győzelmet, aztán pedig a hétvégi Valencia elleni bajnokira kell koncentrálnunk.”

A City nem igazán tudta veszélyeztetni a hazaiak kapuját, az egész meccsen a királyiak domináltak, viszont a 89. percben, az addig helyzetbe sem kerülő Sergio Agüero egy gyönyörű lövéssel zörgette meg Navas kapujának tetejét:

“A végsőkig küzdöttünk és szenvedtünk a továbbjutásért, de sikerült.” – mesélte Zidane. “Szerencsére a szurkolók a végéig támogattak minket, ahogy mindig is szoktak a Bernabéuban. 

A mester a sérülésből visszatérő Cristiano Ronaldóról is szót ejtett:

“Nem látszott meg rajta a kihagyás, kiválóan futballozott, de az eredmény az egész csapat érdeme, együtt értük ezt el. Nagyon várom a döntőt, de most a tegnapi meccs volt a legfontosabb.”

A döntőre május 28-án kerül sor Milánóban, addig még két meccse van hátra a Real Madridnak a bajnokságban és még harcban állnak a bajnoki címért is.

Szigeti Andrea