Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lebőgtek a németek

Jövőhéten Magyarország játszik a németekkel, ma pedig a szlovákokkal vívtak felkészítő csatát az Eb előtt. A kérdés az, hogy a mai eredményből ki lehet -e indulni az Európa – bajnokságon?

13263819_839605949478806_8655830001182117185_nGermany Football Team – facebook

A németek meglehetősen felforgatott kezdőcsapattal kezdték a 90 percet. Lőw még a keretszűkítés előtt lehetőséget akart adni pár játékosnak, aki még nem játszotta be magát a keretbe. Illetve olyan játékosokat is bevetett, akiknek eddig kevesebb meccsük volt a válogatottban, illetve a bajnokságban játszottak kevesebbet (lásd Götze)

Leno – Kimmich, Rudiger, Boateng, Hector – Rudy, Khedira – Götze, Draxler, Sane – Gomez kezdőcsapatból valószínűleg kevesen fognak kezdeni jövő héten “hazánk fiai” ellen, hát még az Eb-n.

A 13.percben esélyeshez méltóan, megszerezte a vezetést a Nationalelf, Gomez 11-esével. Ezek után viszont visszább álltak a németek, s a szlovákok méltó partnerei voltak a világbajnoknak. A 41.percben Hamsik óriási góllal egalizált, így egyre inkább lógott a levegőben, hogy akár meglepetés is születhet a meccsen. 3 perccel később szlovák szöglet után Duris fejelt a német kapuba. Így a szünetre 2-1-es szlovák előnnyel vonulhattak be a csapatok. Igaz ilyen hosszú szünetre senki nem számított, hisz közel 40 perces volt, miután jégeső esett, a bíró nem indította útjára a második félidőt. Egy ideig a labda sem akart a fűben megmozdulni. Látszik a labda is német volt, neki sem volt kedve mozogni.

13330927_839606006145467_5073846868641450260_nGermany Football Team – facebook

A félidőben 3-at cserélt Lőw, a kapuba beállt Ter Stegen a Barcelonában kevés lehetőséget kapó kapus, Weigl, és Brandt is. A szlovákoknál nem történt változtatás, így ott maradt a kezdőcsapat: Kozacik – Pekarik, Durica, Skrtel, Svento – Hrosovsky, Kucka, Hamsik, Duda, Weiss – Duris.

Az 52.percben jött a feketeleves a németek számára, miután Kucka az AC Milan csatár, megszerezte a 3.szlovák gólt. A 60.percben Lőw úgy gondolta, hogy ideje lenne a hátvédsort szilárdítani ezért beküldte Boateng helyett Höwedest. A világbajnok alig két héttel az Európa – bajnok kezdete előtt, nem mutatott meggyőző futballt, igaz ne felejtsük el, hogy azért ez még a felkészülés, és nem a legerősebb német csapat lépett pályára. A 67.percben egy a német focit jól ismerő szlovákot küldtek be, aki ráadásul az utóbbi egy évben a magyar NB I-ben játszott. Ő nem más, mint az Eb után a válogatottságot lemondó Stanislav Sestak volt. A cserék azok folyamatosak voltak, mind a két oldalon. Gyakorlatilag a második félidőben a németek semmi komolyabb helyzetet nem dolgoztak ki. Legnagyobb lehetőségüket Skrtel “alakította” ki. Ezt a 81.percig írhattuk, mikor is Götze betört a 16-oson belülre, s lövése épp, hogy elkerülte a szlovák kaput. A szlovákok most megmutathatták a mi játékosainknak, milyen taktikával lehet a németek méregfogát kivenni. Igaz még egyszer leírom ez nem a legerősebb Nationelf, mely ma a pályán volt.

Albánia – Katar: 3-1

Az albánok Katar válogatottját fogadták, szintén az Eb – felkészülés jegyében. Meglepetésre az első percben a vendégek szereztek vezetést Hassan révén. A hátrányt Ajeti tüntette el a 23.percben. A 40.minutumban pedig Lenjani szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. A 64.percben Sadiku pedig bebiztosította a győzelmet. Egyelőre még kevés albán játékost ismerünk, az Eb után ez is változhat.

Endrődi Dávid