Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! – Elhagyta Hollandiát a magyar légiós

Miután pár nappal ezelőtt közösségi oldalán köszönte meg mindenkinek a holland De Graafschap csapatánál eltöltött időszakot, tudható volt, hogy klubváltás következik Vida Kristopher pályafutásában. A 21 esztendős magyar játékos szerdán délután jelentette be, hogy a “szlovák” DAC-ban folytatja.

sfds

Legutóbb akkor beszéltünk a magyar légióssal, amikor nagyon fontos gólt és gólpasszt jegyzett egy holland osztályozó párharc során. Ezt követően azonban kiesett a csapat a holland élvonalból, a sorsdöntő párharcot elbukták Vidáék. Noha a dunaszerdahelyi DAC még nem jelentette be hivatalos honlapján a transzfert, a játékos közösségi oldalán megosztotta a fentebb is látható fényképet, melyen DAC mezzel a kezében áll. A kép mellett a következő szerepel – “Három éves szerződést írtam alá, nagyon boldog vagyok, hogy itt folytathatom karrierem.”

Vida a Budapest Honvéd akadémiájáról indult, s nagyon hamar légiósnak állt, a Twente utánpótlásában nevelkedett, majd a második csapatban játszott. A holland másodosztályban a De Graafschap játékosaként nagy szerepe volt az élvonalba való feljutásban. A mögöttünk lévő szezonban 21 élvonalbeli mérkőzésen szerepelt.

“Körülbelül másfél hónapja kereshettek meg és szerettek volna megszerezni. Több helyről is volt kérő, ám amikor ellátogattam Dunaszerdahelyre megváltozott minden. Nagyon megfogtak azok a tervek amiket láttam, az épülő új stadion és azok a dolgok, melyeket velem terveztek. Emellett nem lehet elfelejteni a fantasztikus DAC-szurkolókat! Ez természetesen nem a holland bajnokság, viszont úgy érzem, hogy egy jó, brusztolós liga, ami nekem fekszik és jó ugródeszka lehet a jövőre nézve” – mondta Vida Kristopher a FociClub.hu munkatársának.