Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19 Eb: Németország kapitulált

Újabb meglepetés az U19-es Európa-bajnokságon, avagy a házigazda német csapat második vereségét szenvedte el egy hét gólos meccsen, ezzel pedig kapitulált. Ellenben a portugálok ebben a korosztályban is jó úton haladnak a végső győzelem felé. Ausztria meglepte az olaszokat, az A-csoportban pedig még csak az dőlt el, hogy a házigazda búcsúzik. 

2391389_w2

Olaszország – Ausztria 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Locatelli (24.) ill. Schlager (21.)

Csakúgy mint előző csoportmérkőzésén, ezúttal is Ausztria szerzett vezetést, ám a győzelem nem lett meg, gólra gól volt a felelet egy három perces periódusban. A Salzburg felnőtt csapatában is bemutatkozó Xavir Schlager a 21. percben szerzett vezetést, a válasz  pedig rögtön jött  Manuel Locatelli révén. A 18 esztendős labdarúgó neve az AC Milan szurkolói számára lehet ismerős, már a felnőttek között is debütált a középpályás. Az olaszok így két kör után 4 ponttal állnak, míg az osztrákok két döntetlent követően még reménykedhetnek a továbbjutásban, ám ehhez meg kéne verniük Németországot és kedvezően kellene hogy alakuljon a számukra a portugál-olasz rangadó. Mindenképpen megjegyzendő, hogy ebben az osztrák generációban van lehetőség, támadásban kifejezetten kreatívak voltak az ellenfél védő harmadában.

Németország – Portugália 3-4 (1-1)
Gólszerzők: Ochs (12., 68., 90+3.- utóbbi kettő büntető) ill. Asumah (37.), Rodrigues (48.), Silva (70.), Buta (73.)

Igazi flúgos futamot és hét gólt hozott a német-portugál mérkőzés, melynek eredménye által a házigazda kapitulált, s immáron csak egy győzelemmel segíthetnek magukon az utolsó körben. Nem a továbbjutás szempontjából, hanem abból a szegmensből, hogy a csoport harmadikok egymással vívnak egy U20-as Vb-selejtezős párharcot. Minden esetre hazai rendezésű tornán nem ezt várhattuk a németektől, de ezt kaptuk. Philipp Osch egyébként mesterhármast jegyzett, a Hoffenheim labdarúgója ezzel vezeti a góllövőlistát, igaz két ízben tizenegyesből növelte találatainak a számát. A portugálok előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették, végól a 70. és a 73. perc között roppantották meg a hazai csapatot újabb két góllal. Portugália jelenleg ezzel vezeti a csoportot, ám továbbjutónak még egyik gárda sem tekinthető.

A folytatásban a mai napon (péntek):
12:00 Hollandia – Anglia
19:30 Horvátország – Franciaország

Végezetül pedig íme a csoportok és a góllövőlista

csopi

gólszerzők