Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A videojátékok miatt vonul vissza a Puskás-díjas focista

A brazil focista, Wendell Lira, aki Lionel Messi elől nyerte el a 2015-ös legszebb gólért járó Puskás-díjat, igazán érdekes ok miatt vonul vissza a profi futballtól: inkább a videojátékokra, pontosabban a Fifára akar koncentrálni a jövőben…

wendell-lira-waiter-cafe-puskas-award-2015-1452614208-800

Forrás: sportskeeda.com

A brazil játékos csütörtökön jelentette be, hogy visszavonul a futballtól azért, hogy innentől kezdve minden idejét a videojátékoknak és saját Youtube csatornájának szentelje.

Lira szülővárosában igazi hőssé vált, amikor 2015-ben Messi és Florenzi előtt hozta el a Puskás-díjat. A játékos még mindig csak 27 éves és döntése mindenkit meglepett, edzője még mindig próbálja visszacsábítani a valódi focihoz, de ő már csak ezzel akar foglalkozni.

“Meg akarom mutatni ki is vagyok valójában. Mindig is imádtam futballozni, de már ezelőtt is ott volt a szenvedélyem a videojátékok iránt, amik nagyon fontos részei az életemnek.”

Lira kedvence a Fifa, amiben már eddig is sikereket ért el. Jelenleg ő a regionális bajnok hazájában és már a jelenlegi világbajnokot is sikerült több alakalommal legyőznie.

“Az álmom, hogy Fifa világbajnok legyek és annak akarom szentelni az életem, hogy megnyerjem ezt a címet.”

A Puskás-díjas találat:

Szigeti Andrea