Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: „Nem lehet mindenkinek a kedvére tenni”

Pep Guardiola a Manchester City menedzsere komoly döntésre szánta el magát, ugyanis a tervei szerint kirakja a kezdőcsapatból Joe Hartot, mégpedig azért, hogy helyet szorítson az új igazolásnak, Claudio Bravonak.

hartVSguardiola001 www.express.couk

Bravo a minap szerződött az FC Barcelonától 18 millió euróért az angol iparvárosba, és a hírek szerint bizony nem a kispad melegítésének szerepét szánja a chilei portásnak Guardiola. Az pedig már csak további adalék, hogy bizony Hart és a Barca korábbi edzőjének viszonya finoman szólva is fagyos.

A mai, West Ham United elleni derbire készülő Guardiola természetesen próbálja menteni a mentetőt, és a sajtóban kialakítani magáról egy képet, miszerint egyáltalán nem szívtelen a csapat összeállítását illetően, csak hát ugye nincs könnyű helyzetben, ennyi jó és drága játékossal körülvéve:
„Bárcsak lenne egy csapatom 18 játékossal (hivatalosan jelenleg a City első csapatához 28 játékos tartozik. – a szerk.), így mindenki boldog lenne, de a modern futballban ez lehetetlen. Háromnaponta játszunk, és hát ez a Premier League, itt még téli szünet sincs. Szükségünk van egy nagy csapatra, de igyekszem mindig udvarias lenni a játékosokkal.” – finomkodott Guardiola, a Mirrornak adott nyilatkozatában.

Az eredmények egyelőre a spanyol szakembert igazolják, ugyanis a City eddigi két bajnokiját megnyerte a Premier League-ben, ám mindenképp nyernie kell, hogy tartsa a lépést a két három győzelemnél járóval, azaz a Chelsea-vel és a városi rivális Uniteddal.

Balogh József