Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Simán lelépte ellenfelét az Arsenal – videóval

A londoniak simán nyertek a Basel ellen hazai pályán, ezzel megszerezték első győzelmüket az idei BL-sorozatban. Theo Walcott és Alexis Sánchez voltak a hősök, akik terrorizálták a svájciak védelmét egész meccsen. 

walcott-gol-vs-basel

Arsenal – Basel: 2-0
Helyszín: Emirates Stadium, London
Gólszerzők: Walcott (7., 26.) ill. –
Sárga: – ill. Suchy (21.)
Piros:

Arsenal: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal (Gibbs 75.) – Cazorla, G. Xhaka – Walcott (Chamberlain 70.), Özil, Iwobi (Elneny 70.) – Sánchez – Vezetőedző: Arséne Wenger

Basel: Vaclik – Lang, Suchy, T. Xhaka, Balanta, Traoré – Bjarnason (Delgado 79.), Zuffi (Elyounoussi 70.), Franson – Doumbia (Sporar 58.), Steffen – Vezetőedző: Urs Fischer

Elég hamar vezetést szerzett az Arsenal, a 7. percben Alexis Sánchez beadása találta teljesen üresen Walcottot, aki a kapuba fejelt. Ezután a Basel próbált visszajönni a meccsbe, igyekeztek nyomást gyakorolni a hazai kapura, azonban csak egy gyengécske Suchy fejesre futotta. A 26. percben pedig megkapták az újabb gólt, Walcott és Sánchez kényszerítőzött remekül, az angol meg kilőtte a hosszú sarkot hajszálpontosan tizenhatról. A félidő végén leginkább kapusának és Fortunának köszönhette a Basel, hogy nem kapott még egy gólt, először Sánchez közeli lövését védte Vaclik, majd Bellerín is tesztelte, a kipattanót meg Özil pöckölte mellé. Nem tudta tartani a lépést a svájci bajnok, Sánchez ismételten közel járt a gólhoz a 40. percben, csak Vaclik akadályozta meg benne, a félidő hajrájában pedig Özil lőtt az oldalhálóba a chilei csodálatos passzából.

A fordulást követően is a londoniak voltak aktívabbak, Iwobi az 57. percben alig pár centit tévedett. A 63. percben megvillantak a svájciak, Bjarnason távoli lövését ütötté fölé Ospina. 2 perccel később megint ő veszélyeztetett, egy szöglet után bevetődve lőtt fölé. A 68. percben Sánchez hagyott ki elképesztő ziccert, Iwobi visszatett labdáját lőtte kapásból a majdnem üres kapu mellé. Ezt követően nem dúskáltunk a helyzetekben, a Basel nem tudott többet, az Arsenal pedig már nem annyira erőltette a támadásokat. A végére azért maradt lehetőség, Ospinának kellett egyszer résen lennie Sporar próbálkozásánál, míg a túloldalon Sánchez járt közel a gólhoz. Abból viszont több már nem született, az Ágyúsok érvényesítették a papírformát.

 

https://www.youtube.com/watch?v=pnytZR3tnkI

A csoport állása:

bl-a-2-kor

Tereh Balázs