Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Emberhátrányban nyert a Donyeck – Videó

Az Európa Ligában a G kvartettben folytatódott a küzdelem. Az Ajax hazai pályán tudott győzedelmeskedni, míg a Celta Vigo meccsen nem esett gól. A H jelű kvartettben ukrán és belga győzelem született.

390284
Ajax – Standard Liege 1:0 (1:0)
Gólszerző: Dolberg (28.) ill. –

Az első komoly lehetőségre a 16. percben került sor. Klaaasen eresztett meg egy bombát, de a Liege kapusa hárítani tudta a próbálkozást. A 28. percben Dolberg változtatta meg a meccs állását. A kapu jobb alsó sarkába juttatta a labdát, amivel megszerezték a vezetést a hollandok. A 45. percben Dolberg ismét eredményes lehetett volna, de a próbálkozás most nem volt eredményes. A második játékrészben nem esett gól.

Celta Vigo – Panathinaikos 2:0 (0:0)
Gólszerző: Guidetti (84.), Wass (89.) ill. –

Az első félidőben a görögök veszélyeztették a spanyol kaput. Három komoly lehetősége is volt a görögöknek, de egyikből sem született gól. A második félidőben magára találtak a spanyolok és a 84. percben megszerezték a vezető gólt. Wass döntötte el a 89. percben a három pont sorsát.

A H jelű kvartett mérkőzései belga és ukrán győzelmet hoztak.

Gent – Konyaspor 2:0 (2:0)
Gólszerzők: Saief (17.), Neto (33.) ill. –

Egy félidő elég volt a Gentnek török ellenfele ellen. Saief és Neto góljaival hamar el is dőlt a három pont sorsa. A második félidőben még próbálkozta a vendégek, de 45 perc kevésnek bizonyult az egyenlítéshez is.

Sahtar Donyeck – Braga 2:0 (1:0)
Gólszerzők: Stepanenko (5.), Kovalenko (56.) ill. –
Kiállítva: Fred (47.) ill. –

Emberhátrányban nyerte meg a Donyeck a Braga elleni mérkőzést. A gólgyártást Stepanenko kezdte meg az 5. percben. Az első féldőben nem született több gól. A másoldik játékrészbern Fred pontozódott ki, így emberhátrányban folytatta az összecsapást a Donyeck. Az emberhtrány nem okozott gondot, és az 56. percben Kovalenko révén be is biztosította a győzelmet.

Videó hamarosan.

kép: footballaustralia.com

Nagy Gábor