Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiszenvedte a győzelmet a Liverpool – videóval

A vártnál nehezebben, de sikerült nyernie a Liverpoolnak a Swansea otthonában, amivel átmenetileg a második helyre ugrottak fel. A walesiek ezzel szemben zsinórban 6 meccse nyeretlenek, és könnyen lehet, hogy ez volt Francesco Guidolin utolsó meccse, mint a Swansea menedzsere.  

swansea-vs-liverpool

Az első igazán komoly helyzet a Swansea előtt adódott, Borját sikerült megtalálni egy nagyszerű beadással, azonban ő tisztán nagyon csúnyán fölé fejelt, hatalmas lehetőség volt. A 8. percben pedig meg is szerezték a vezetést a hazaiak, egy eléggé lesgyanús szituációból talált Leroy Fer a kapuba egy szöglet után. A lassítások megmutatták, hogy nem volt lesen, remek ítélet volt az asszisztenstől. A Liverpool semmit nem mutatott abból, amit az utóbbi hetekben láthattunk tőlük, és még komolyabb bajba kerülhettek volna, ha Cork egy picit jobban eléri Sigurdsson passzát. Már az előző helyzetnél is emberhátrányban volt a Liverpool Lallana sérülése miatt, végül a 23. percben tudott beállni a helyére Sturridge. Centik választották el a Swansea-t és Borját a második gól megszerzésétől a 26. percben, Sigurdsson szabadrúgását csúsztatta épphogy mellé. Följebb jöttek a vendégek a félidő második felére, kaput eltaláló lövésig viszont nem jutottak, mert nagyszerűen blokkoltak a hatai játékosok. Sőt, még nekik volt helyzetük, Sigurdsson szabadrúgását kis híján benézte Karius.

A második játékrészre feljavult a Pool, Mané veszélyeztetett először, az 54. percben pedig az egyenlítés is meglett. Coutinho gyenge szabadrúgása lepattant a sorfalról, ezt Henderson azonnal visszaküldte, Firmino meg a kapuba csúsztatta. Bekeményítettek a Vörösök, Wijnaldum és Coutinho összjátéka végén utóbbi tekert épphogy mellé. A 68. percben Clyne is próbálkozott, ezt azonban könnyedén védte Fabianski. Nem sokkal később aztán egy szögletből Sturridge fejelt mellé. A 83. percben elképesztő védelmi hiba sietett a Pool segítségére, Barrow nem tudott felszabadítani, Rangel meg földre vitte Firminót a tizenhatoson belül. A megítélt tizenegyest Milner magabiztosan értékesítette, és ezzel jó úton jártak zsinórban negyedik bajnoki győzelmük felé. Coutinho azonnal növelhette is volna az előnyt, de Fabianski a helyén volt. A legvégén óriási ziccert hagyott ki a Swansea, tökéletes beadás érkezett középre, amit van der Hoorn teljesen tisztán nem tudott a kapu felé irányítani. Ezzel maradt az 1-2, Guidolin állása veszélyben, a Liverpool meg menetel.

Swansea City – Liverpool: 1-2
Helyszín: Liberty Stadium, Swansea – 20862 néző; Vezette: Michael Oliver
Gólszerzők: Fer (8.) ill. Firmino (54.), Milner (bün. 84.)
Sárga: Cork (38.), Britton (53.) ill. Henderson (25.), Sturridge (39.)
Kiállítás:

Swansea: Fabianski – Rangel, van der Hoorn, Amat, Naughton – Fer (Fulton 72.), Britton (Ki 63.), Cork – Routledge (Barrow 62.), Borja, Sigurdsson – Vezetőedző: Francesco Guidolin

Liverpool: Karius – Clyne, Matip, Lovren, Milner – Lallana (Sturridge 23.), Henderson, Wijnaldum (Can 85.) – Mané, Firmino (Origi 85.), Coutinho – Vezetőedző: Jürgen Klopp

https://www.youtube.com/watch?v=kO4iv0dwMF0

Tereh Balázs