Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Icardi túl jó, nem bírnak vele a torinóiak sem – videó!

Az olasz bajnokság 10. fordulójában egy kisebb rangadót is rendeztek szerda este: a Torino látogatott az Inter otthonába, és ha nehezen is, de a két csapat hozta magát – igazi klasszis teljesítmény döntött.. Eközben pedig Nagy Ádám is pályára lépett a Bolognában.

Kép: FC Inter 1908

Kép: FC Inter 1908

Olasz szinten egész jó nevek taposták ezúttal a San Siro gyepét. Az Interben és a Torinóban is válogatott játékosok feszültek egymásnak, de ezúttal tétje is volt az ő meccsüknek: mind a két gárda szeretne felzárkózni a közvetlen élmezőnyhöz, ám ehhez nyerni kellett. Aki veszít, az egy hatalmas lépéssel hátrébb kerül az első helyektől és ezzel együtt a jó szezontól is. Talán az Inter számára volt fontosabb a három pont megszerzése, figyelembe véve a klub múltját, a költségvetését és a szurkolók várakozásait. Igazából a hazaiak ennek megfelelő szellemben is indítottak. A milánóiak már az elejétől magukhoz ragadták a kezdeményezést és igyekeztek egy stabil labdatartásból kijátszani ellenfelüket.

A fehér mezes Torino ezzel szemben reaktívan rendezkedett be és inkább ellenfele hibáira várt, néha megfűszerezve egy kis letámadással. Meg kell hagyni, az első 45 perc az Internazionalénak sikerült jobban, a csíkos mezesek ugyanis domináltak, sokkal veszélyesebbek voltak a kapura és ami a legfontosabb: a 35. percben Icardi révén előnybe is kerültek. Ekkor mondjuk nem kevés szerencséjük is volt, hiszen Joe Hart nem mozdult ki olyan rossz ütemben, mégsem érte el a labdát – ami a testéről pont visszapattant Icardihoz. A jó csatárok általában a szerencsével sem állnak hadilábon.

A fordulás után nem következett be éles váltás. Az Inter hármasa a középpályán (Banega, Joao Mario, Brozovic) továbbra is hatalmas hatékonysággal dolgozott és még a támadókat is egyre többsz9r sikerült bevonniuk sz összjátékba. A kisebb ellenállás miatt könnyebben jutottak el lövésig is: Brozovic két hatalmas rakétát is eleresztett, meg Edernek is volt egy nagy lövése, a gól mégsem jött össze. Nem sikerült lezárni a dolgot, a kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat: Brozovic második próbálkozása után egy perccel jött Belotti, aki azonnal kihasználta az egyetlen lehetőségét és betalált.

Az Inter így ha lehet, még magasabb fokozatba kapcsolt. Egyfolytában támadtak. Hartnak és a védelemnek nem egyszer kellett hálát adniuk az égieknek, hogy nem kaptak gólt – sokszor már  nem rajtuk múlt. A hazaiak viszont hiába tettek meg mindent, egész egyszerűen képtelenek voltak begyötörni a mindent eldöntő találatot. Eközben a Torino is kezdett lépéseket tenni a fordítás felé, így a másik kapu előtt is voltak események – a végére igazi derbi lett ebből, ráadásul ez az összecsapás méltó véget ért. Egy klasszis játékos klasszis megoldással zárta le a harcot: Icardi 16 méterről, fordulásból bombázott védhetetlenül Hart kapujába, amire nem volt ellenszer.

Az Inter tehát végül ha nehezen is, de 2-1-re nyerni tudott, ami számukra egy nagyon fontos lépés volt – főleg az edző, de Boer számára. Az Inter így most a 10. helyen áll, de a 6. pozíciótól csak pár pont választja el őket, addig simán fel tudnak zárkózni. Ilyen játékkal meg pláne.

Inter – Torino 2-1
G.: Icardi (35., 88.), Belotti (63.)

http://www.dailymotion.com/video/x4z8qv6_inter-torino-2-1-all-goaals-highlights-26-10-2016_sport

A Chievo – Bologna párharc viszont már nem azért volt fontos számunkra, mert kimondottan nagy nevek voltak apályán. Leginkább egy Nagy miatt lehetett érdekes itthon ez a találkozó és örömmel konstatálhatjuk, is, hogy a magyar válogatott középpályása végigjátszotta a találkozót. Nagy Ádám a whoscored.com statisztikái alapján (az eredetileg kezdőként pályára lépők közül) a harmadik legpontosabban passzoló játékos volt (92%) és ő is passzolta a harmadik legtöbbet csapatán belül (49) – ha a két mutatót összerakjuk, akkor bizony jó eredményt kapunk csapaton belül.

A védőmunkájával kapcsolatban viszont már nem mondható el ugyanez – ott kicsit szerényebbek a számok, ahogy az oldal osztályzata alapján is nagyjából csak egy átlagos teljesítményt nyújtott Nagy Ádám (6,3). Ami a meccset illeti, két hasonló tudású csapat találkozott. A hazai Chievo valamivel többet birtokolta a labdát, többet is lőtt kapura, de annyival nem, hogy az számottevő legyen. Pechükre a második félidőben még hátrányba is kerültek: Pulgar szerzett vezetést a Bolognának, de ez nem az utolsó vendég gól volt. 20 perccel a vége előtt ugyanis Mbaye öngólt vétett, így a Bologna képtelen volt beérni egy ponttal. A Chievo a 9., a Bologna a 11. a bajnokságban – közöttük a fönt ecsetelt Inter.

Chievo – Bologna 1-1
G.: Pulgar (52.), Mbaye (70. – öngól)

http://www.dailymotion.com/video/x4z8rkx_chievo-1-1-bologna-all-goals-highlights-26-10-16_sport

Baranyai Balázs