Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: A Toronto a City-t küldte padlóra

A második keleti Főcsoport elődöntőre ismét Kanadában került sor – a Toronto a New York City-t fogadta.

Ricketts tette fel a pontot az i-re Torontóban (forrás: twitter.com/torontofc)

Ricketts tette fel a pontot az i-re Torontóban (forrás: twitter.com/torontofc)

A 12. minutumban alakult ki a meccs első komolyabb helyzete, amikor hazai részről Giovinco célozta meg a kaput, de nem tudott túl járni Johansen eszén. A 17. percben is ugyanez volt a felállás, ugyanazzal a kimenetellel – a City kapusához került a labda az olasz lövése után. A 20. percben már a New York-i együttes is villant Villa révén, de Clinton a helyén volt. A 23. minutumban Villa asszisztot adott volna fejjel, de passza után Matarrita lövése csak majdnem akadt be. A 36. minutumban Allen tévesztett célt vendég részről, majd a 41. minutumban az addig is aktív Giovinco tűnt fel a túloldalon, de újabb lövését megint kivédte a kapus, gól nélkül ért véget az első félidő.

A City-é volt az első helyzet a folytatásban, de Allen lövése ezúttal sem talált kaput, a 48. percben. Nem sokkal ezt követően, az 53. játékpercben Zavaleta fejese került el a New York-i kaput. Nem állt le a torontói együttes, a 62. minutumban Osorio lövése tévesztett célt, majd a 67. újból Giovinco villant hasonlóan. A 75. percben ismét az olasz tüzelt, de mellé szállt lövése után a labda. A 81. percben megtört a jég, és kialakult egy vendég helyzet is, de Allen lövése után a kapusé lett a labda. Mind hiába, a hajrában a Toronto betalált! A 84. minutumban lényegében az üres kaput vette be Altidore, aki 12. találatát szerezte ezzel (1-0)! De ezzel még nem volt vége, jött még egy hazai gól! A vége felé pályára lépő Ricketts is kivette részét a gólgyártásból – a 92. perc elején első lövése kijött a kapusról, majd a kipattanót belőtte (2-0)! Ugyanebben a percben majdnem újból betalált Ricketts, de védett a vendégek kapusa, majd a New York is kialakított még egy helyzetet, Matarrita lövése elkerülte a kaput. A kanadai klub a hajrában tudott csak nyerni, azonban két góllal. Visszavág vasárnap este, november 6-án, 22 órától.

Toronto FC – New York City 2-0 (0-0)
Helyszín: BMO Stadion – 28.220 néző
Gólszerzők: Altidore (84′), Ricketts (90+2′), ill.
Sárga lapok: Cooper (23′), ill. Harrison (33′), Chanot (44′), Lopez (58′), Bravo (65′), Lampard (73′)
Kiállítás:

Toronto FC: Clinton – Zavaleta, Moor, Hagglund – Beitashour, Cooper (Johnson 86′), Bradley, Osorio (Ricketts 83′), Morrow – Altidore, Giovinco (Delgado 88′)
Vezetőedző: Vanney

New York City: Johansen – Allen, Brillant, Chanot, Matarrita – Lopez (Lampard 61′), Iraola, Bravo – Harrison, David Villa (Shelton 78′), Mendoza (Taylor 86′)
Vezetőedző: Vieira

Nagy Dávid