Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Meglépett a Fradi, először nyert az Újpest

A szezonbeli második örökrangadót is a zöld-fehér Hölgyek nyerték, így némi előnyre tettek szert az MTK-val szemben, míg az Újpest először ízlelhette meg a győzelmet.

fotó: Gyuris Zoltán

fotó: Gyuris Zoltán

Nagy bajban a sereghajtó Honvéd, amely az előző évadban szinte végigsétálva nyerte az NB II. küzdelmeit, és jutott vissza az élvonalba, ám az idei ősz eddig nem úgy alakult, ahogyan azt elképzelték. Ezúttal hazai környezetben fogadták a Kóka együttesét Nikandish Hossein tanítványai, és hiába tettek meg mindent, Berla Attila fiataljai örülhettek. Negyedórán keresztül tartott ki a piros-feketék védelme, ekkor Králik Fanni rakta sínre a kókai csapatot. Közel tíz perccel később a Fradiból kölcsönvett Szabó Dorottya talált be, és bár a kispesti alakulat mindent megtett, érezhető volt, hogy babér nem terem a hazaiaknak. A szünet előtt aztán Csiki Anna is mattolta Farkas Katalint, hogy aztán a második félidőben tartsa az előnyét a látogató. Ekkor a kispestieknek is akadt helyzetük, de Erős Evelin rendre jókor avatkozott közbe, így nem sikerült faragni a hátrányon. A lefújás előtti percekben aztán Sladja Bulatovic egy percen belül kétszer is villant, végleg padlóra küldve a szimpatikusan és nagyot küzdő XIX. kerületieket.

A piros-feketék így jelentősnek mondható hátrányba kerültek, hiszen az Újpest remek mérkőzésen győzte le az Astrát, amelyből ezúttal hiányzott Fogl Katalin családi gyász miatt. De nem ezért kapott ki a csepeli együttes, amely hiába talált be már az ötödik percben Halászi Kinga révén, a lilák még a szünetig fordítottak, majd a második félidő elején újabb góllal már kétgólos különbséget építettek. Bár Halászi ismét bevette Gálik Ágnes kapuját, csak a szépítésre volt elég, hiszen Mátyás Noémi negyedik, és Kiss Nikolett góljával kialakult a végeredmény.

fotó: vaol.hu

fotó: vaol.hu

Ami a forduló két rangadóját illeti, érdemes a nyugati derbivel kezdeni. A Viktória odahaza vágott vissza a Győrnek. Pedig nem kezdődött jól a mérkőzés a szombathelyieknek, miután a mérkőzés elején Németh Loretta bevette Bíró Barbara hálóját. Sokáig vezetett az ETO, ám a pihenőre már döntetlennel vonulhattak a csapatok, merthogy Fábián Dóra öt perccel a pauza előtt egyenlített. Fordulás után is támadásban maradt a vasi brigád, és Magyarics Zoé révén tíz perccel a második félidő kezdete után meglőtte csapata második gólját, és miután egyik csapat sem talált be újra, a Viktória nyert, és jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte az MTK-t a dobogón.

Azt az MTK-t, amely sorozatban tizenegyedik bajnokiján sem tudta legyőzni a Ferencvárost. Legutóbb több, mint két éve, 2014. augusztus 30-án nyertek bajnokit a kék-fehérek. Az elmúlt tíz bajnokin mindössze egy gól nélküli döntetlent tudott elérni az MTK. Húsz percig bírták a vendégek kapott gól nélkül. A Fradi büntetőhöz jutott, bár sokan nem látták okát, hogy a Tóth Barbara becsúszása következtében eleső Orjit valóban buktatta-e a fiatal hátvéd. Mindesetre a játékvezető megadta a tizenegyest, melyet Cankovic értékesített. Ment előre rendületlenül a trónkövetelő, ám egy kisebb hiba elég volt, hogy a nigériai támadó növelje csapata előnyét, a szünetre tehát magabiztos előnnyel vonulhatott a hazai együttes. Mindazonáltal a második játékrész is inkább a Ferencvárosról szólt, ám az MTK nem adta könnyen magát, lévén több kisebb helyzetet is kidolgozott Szabados György együttese, de mindössze büntetőből sikerült szépítenie Nagy Lillának, aki így továbbra is remek formát mutat, s házi gólkirálya a kék-fehéreknek. Ez azonban nem jelentette a végét, hiszen Zlidnis nem sokra rá szabadrúgás után állította be a végeredményt.

Eredmények:
UTE-Profisport – Astra-Selector HFC 5-2 (2-1)
G.: Mátyás N. (7., 39., 49., 78.), Kiss N. (85.) ill.: Halászi K. (5., 76.)

Budapest Honvéd – Kóka KSK-FNLA 0-5 (0-3)
G.: Králik F. (17.), Szabó D. (29.), Csiki A. (38.), Bulatovic (90+1., 90+2.)

Viktória-Trend Optika – ETO FC Győr 2-1 (1-1)
G.: Fábián D. (39.), Magyarics Z. (56.) ill.: Németh L. (4.)

Ferencváros – MTK 3-1 (2-1)
G.: Cankovic (21., 11-esből), Orji (41.), Zlidnis (90+1.) ill.: Nagy L. (88., 11-esből)

A bajnokság állása:

jet-sol-liga

A góllövőlista élmezőnye:

jet-sol-liga_gol

Gavalovits Sándor