Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Vereség az olaszoktól

Nehéz folytatásra számíthat az U19-es válogatottunk, amely Jerevánban kapott ki Eb-selejtezőtornán az olaszoktól.

magyar-olasz_nso_640

Selejtezik a magyar U19-es válogatott, és az egyik, ha nem a legerősebb rivális ellen kezdte a jereváni minitornát. A taljánok kezdtek aktívabban, többet birtokolták a labdát, ám mégis a magyar együttes szerezhetett volna vezetést, de a Csernik Kornél elleni szabálytalanság miatt megítélt tizenegyest Takács Ronald kihagyta, Del Favero védte a rosszul helyezett lövést. Ezt követően inkább mezőnyjáték dominált, mígnem a hajrához közeledve Tóth Bence lövése kerülte el kevéssel az azurrik kapuját, majd a szünet előtt Szalai fejelési kísérlete közben a védő kezére pattant a labda, így az olaszok is rúghattak egy büntetőt. Marchizza próbálkozást a jó irányba vetődő Demjén Patrik védte. Ennek következtében gól nélkül mehettek pihenni a felek.

A fordulás után nagy nyomást gyakoroltak kapunkra az olaszok, de csak a hetvenedik percig bírta a magyar együttes a presszinget, ekkor ugyanis Demjén védését követően Cutrone a kipattanót bepofozta. S ha ez nem lett volna elég, a kékek kapufát is lőttek, és bár átvette később az irányítást Michael Boris legénysége, amely a hajrára átállt a kétcsatáros játékra, de gólt nem sikerült szerezni, vereséggel kezdett tehát a magyar együttes.

Folytatás szombaton Svájc ellen. A helvétek magabiztos, 4-0-s győzelmet arattak a házigazda örmények felett, nem lesz tehát könnyű az a találkozó sem. Mindenesetre a remény még él a továbbjutásra, lévén az első kettő automatikusan továbbjut a 13 kvartettből, ez összesen 26 csapat, mellettük a legjobb csoportharmadik is készülhet a folytatásra.

„Jó mérkőzést játszottunk egy erős olasz válogatott ellen, az első félidőben kimondottan tetszett a teljesítményünk, megvoltak a helyzeteink a gólszerzéshez, sajnos kihagytuk ezeket. A második félidőt rosszul kezdtük, az olaszok sokat támadtak, volt egy hosszabb periódus, amikor nem tudtunk kijönni a nyomás alól, ekkor kaptuk a gólt is. Az utolsó húsz percben ismét jól játszottunk, dominálni tudtunk, megvolt az esélyünk az egyenlítésre. Most már a szombati mérkőzésre fókuszálunk, a cél egyértelmű, le kell győznünk a svájciakat, és akkor elérhetjük a célunkat.” – fogalmazott a lefújás után Michael Boris.

Magyarország – Olaszország 0-1 (0-0)
Magyarország: Demjén Patrik – Szalai András, Tóth Bence, Szalai Attila, Gergényi Bence (Szabó Levente, 86.) – Szabó Bence (Tóth Máté, 76.), Kleisz Márk – Takács Ronald (Tömösvári Bálint, 65.), Vogyicska Bálint, Csernik Kornél – Bíró Bence
Gólszerző: Cutrone (70.)

A csoport másik meccsén: Svájc – Örményország 4-0 (2-0)
G.: Schmid (15.), Muheim (25.), Domgjoni (58.), Qela (70.)

Gavalovits Sándor