Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Az oroszok legyűrték a románokat! – videóval

A Christoph Daum által irányított román labdarúgó-válogatott az orosz nemzeti csapat vendégeként zárta az idei esztendőt. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, majd a második játékrészben inkább a hazaiak akarata érvényesült, melynek meg is lett a böjtje. 

russia-romania-soccer

Oroszország – Románia 1-0 (0-0)
Helyszín: 
Akhmat-Aréna
Gólszerzők: Ozdoev(90+3.) ill. –

A két válogatott nyolc év után csaphatott össze ismételten. Az utolsó párharc szintén egy felkészülési mérkőzés keretein belül játszódott le, melyen a románok nyertek 3-0-ra, igaz akkor ők élvezhették a pályaválasztók előnyét. No, de vissza a jelenbe, a mai találkozó első félideje rendkívül kiegyenlítettre sikeredett, legalábbis a statisztikák alapján. A vendégek kicsivel többet próbálkoztak, mint a hazaiak, de a kaput eltaláló lövések tekintetében egyenlően álltak. A fordulást követően az oroszok mondhatni átvették a játék uralmát, jóval több kísérletük volt, mint a románoknak. Ennek pedig a 90+3. percben meg is lett a böjtje, hiszen a csereként beállt Ozdoev találatával megnyerték az összecsapást. 

https://www.youtube.com/watch?v=XbJK0Z-rROQ

Málta – Izland 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill.
Traustason(47.), Ingason(75.)

Az izlandi nemzeti csapat elmúlt évekbeli teljesítményét látva, szinte hihetetlennek tűnik, hogy 2008 februárjában vereséget szenvedtek Máltától. Tehát e két válogatott is nem mostanság mérhette össze tudását. Az első félidőben a hazaiak még állni tudták a sarat, a szünet után viszont beindultak a vendégek. Rögtön a 47. percben Trautason révén meg is szerezték a vezetést, majd a 75. minutumban Ingason is betalált. Az idei Európa-bajnokság tehát egyik legnagyobb meglepetése győzelemmel búcsúzott az esztendőtől.