Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Visszahozta reményeit Argentína – videóval

Góllal és gólpasszokkal segítette nemzeti csapatát Lionel Messi. A szívósan küzdő Kolumbia ellen így visszatért az esély a világbajnoki részvételre az Albicelestének.

2851188_big-lnd

Nem várt könnyű mérkőzés az argentin válogatottra hazai környezetben, hiszen a forduló előtt két ponttal és két hellyel előrébb álló Kolumbiát fogadta San Juanban. Ahhoz, hogy az Albiceleste életben tartsa vb-részvételi esélyeit, mindenképpen győzniük kellett. Az összeállításban érdekességként említhető, hogy sem a Manchester City ásza, Agüero, sem pedig a Juventus támadója, Higuaín nem kapott helyet a kezdők között. A másik oldalon ellenben azzal számoltak, hogy esetleges sikerrel a harmadik helyre is felléphetnek James Rodriguezék, ám Messi tett róla, hogy ez maximum a legmerészebb álmaikban forduljon elő. A Barcelona többszörös aranylabdása előbb remek beadással találta meg Otamendi fejét, más kérdés, hogy a lehetőség kimaradt. Nem sokkal később azonban épp a csapatkapitány kísérletezhetett, s szabadrúgásból sikerült is bevennie Ospina kapuját. A vezetést követően mintha lekerült volna a teher a hazaiakról. Felszabadultan futballozott a legutóbbi világbajnokság ezüstérmese, így azonban könnyedén kerülhetett volna helyzetbe Kolumbia, hogy ez mégsem így történt, azt több hibás megoldás is jelezte. Mindazonáltal James és Falcao kis híján összehozta az egyenlítést, a Monaco támadója azonban fölé fejelt. Ezt követően aztán a félidő derekán megduplázta előnyét Argentína: Messi beadását Pratto fejelte a bal sarokba. Innentől kezdve végképp fellélegezhetett a házigazda, míg Kolumbia hiába igyekezett, nem tudta már nagyobb helyzetig játszani támadásait.

A szünetben cserélt José Pekerman, és Barrios helyén Macnelly Torres folytatta. Ezzel is erősítve a támadójátékot. Mi több, nem sok híja volt, hogy a frissen beállt középpályás szépítsen, ám Cuadrado betörését Mori – könnyen lehet – kézzel akadályozta meg, Torres azonban fölé tekert, míg a másik oldalon Di Maria lőtt mellé, majd kapufát. Az első negyedórában ebben a játékrészben veszélyesebben játszott Kolumbia, később átvette a kezdeményezést a házigazda. Ahogy telt az idő, úgy próbált meg mindent a látogató, ennek tudható be, hogy a némi meglepetésre kispadon kezdő Carlos Baccát is pályára vezénylete Pekerman. A másik oldalon Enzo Pérez és Higuaín beállításával jelezte Argentína, újabb gólokat szeretne lőni, ami a hajrában meg is érkezett. Messi ismét remekül szolgálta ki Di Mariát, aki ezúttal már nem hibázott. Ezzel végleg megtörte ellenfelét az Albiceleste, s két vereség után győztesen hagyta el a játékteret, mert bár a ráadásban James szabadrúgásból a kapufát találta el, gólt nem tudott szerezni Kolumbia ezen az estén.

Argentína – Kolumbia 3-0 (2-0)
Bicentenáriumi stadion,San Juan,  vezette: Alberto Zambrano (ecuadori)
Gólszerzők: Messi (10.), Pratto (23.), Di Maria (84.)
Sárga lapok: Pratto (28.), Mercado (29.), Banega (37.), Mori (69.) ill.: J. Rodriguez (29.), Arias (32.), Balanta (59.), Cuadrado (77.)
Kiállítás:

Argentína: Romero – Mercado, Otamendi, Mori, Mas – Biglia, Mascherano – Messi, Banega (Pérez, 63.), Di Maria (Acuna, 85.) – Pratto (Higuaín, 79.)

Kolumbia: Ospina – Arias, D. Sanchez, Murillo, Balanta – C. Sanchez – Cuadrado, D. Torres (Copete, 67.), Barrios (M. Torres, a szünetben), J. Rodriguez – Falcao (Bacca, 76.)

https://youtu.be/zk71gTsCqi8

Gavalovits Sándor