Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Fordulatokban gazdag meccsen jutott tovább a Vasas!

Azt OTP Bank Ligát vezető Vasas az NBIII-ban szereplő ETO FC Győr otthonába látogatott a Magyar Kupa 8. fordulójában. Egy rendkívül izgalmas mérkőzésén végén a vendégek ünnepelhették a továbbjutást. 

14650456_1327859100578412_4655723269287318289_n

A találkozó első találatára nem kellett túl sokat várni, amit hatalmasabb meglepetés nélkül a vendégek javára jegyezhettünk fel. A 11. percben Mahir Saglik szabadrúgásgóllal szerezte meg a vezetést csapatának. A 18. minutumban Berecztől láthattunk kísérletet, azonban a hazaiak portása résen volt a lövés pillanatában és szögletre tudta paskolni a játékszert. A 26. percben a Győr veszélyeztetett, Szabó Lukas passza után Illés próbálkozott, ám az akció végén nem jött össze az egyenlítés, mivel Nagy bravúrral hárított. A 38. minutumban Bekő Balázs legénysége büntetőhöz jutott, miután Debreceni buktatta ellenfelét. A tizenegyest Rácz Ferenc magabiztosan értékesíteni tudta. A 43. percben Burmeister járt közel ahhoz, hogy újra megszerezze a vezetést a Vasas számára, de Nagy Ádám blokkolni tudta a közeli löketét. 

A fordulás után rögtön megfordító a mérkőzés állását a hazai együttes, a 46. minutumban Szabó Lukas vette be az ellenfél hálóját. A 79. minutumban egyenlíteni tudtak az angyalföldiek, Remili fejesét még óriási bravúrral védte Horváth, majd néhány másodperccel később ismét a rutinos támadó előtt adódott lehetőséget, melyet már gólra váltott. A 90. percben Szabó Lukas kapott remek indítást, de a fiatal támadó nem élt a ziccerrel. A 90+1. minutumban a Vasas viszont megszerezte a vezetést, Kulcsár átadása után Pavlov volt eredményes. 

ETO FC Győr – Vasas 2-3 (1-1)
Helyszín:
ETO Park
Gólszerzők:
Rácz(39.,büntető), Szabó L.(46.) ill. Saglik(11.), Remili(79.), Pavlov(90+1.)
Sárga:
Varga(53.), Németh(58.) ill. Kulcsár(61.)
Kiállítás:

ETO FC Győr: Horváth – Németh(Zamostny 75.), Szabó B., Nagy, Varga – Zeke, Lázár(Pongrácz 61.), Szalai(Gyagya 73.), Illés – Szabó L., Rácz. Vezetőedző: Bekő Balázs.

Vasas: Nagy – Burmeister, Debreceni, Ristevski(Czvitkovics 90+3.) – Kleisz(Kulcsár 57.), Korcsmár, Berecz, Hangya – Ádám(Pavlov 67.), Saglik, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning

Korábban játszották: 

REAC – Mezőkövesd 1-3 (1-1)
Gólszerzők:
Kiss(12.) ill. Kink(8.), Nicorec(66.),Bacelic-Grgic(73.)
Kiállítás:  – ill. Pfister(41.) 

A vendégek már a 8. percben megszerezték a vezetést Tarmo Kink révén, azonban sokáig nem örülhettek, hiszen hazai oldalról a 12. minutumban jött is a válasz, a gólt pedig Kiss Tamás neve mellé jegyezhettük fel. Az első félidőben már nem is változott az állás. A fordulás után ismét a Mezőkövesd szerezte meg a vezetést, a 66. percben Nicorec vette be az ellenfél hálóját. A 73. minutumban Pintér Attila legénysége növelni tudta az előnyét, ekkor Bacelic-Grgic volt eredményes. Az élvonalban érdekelt együttes tehát simán jutott tovább a következő körbe, igaz a 41. perctől a REAC emberhátrányban futballozott. 

Kép forrása: Vasas facebook oldala.