Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: 21 gól és Real botlás! – Íme a szerdai eredmények

Szerdán este zárult a Bajnokok Ligája 2016/17-es kiírásának csoportköre. Minden kérdőjel helyére válaszok kerültek, kialakult a legjobb 16 mezőnye, pozitív és negatív gólrekord született, van aki az EL-ben folytathatja, s van akik számára véget ért a nemzetközi porondon való szereplés az idei szezonra.

fotorcreated

E-csoport:
Bayer Leverkusen – AS Monaco 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Yurchenko (30.), Brandt (48.), De Sanctis (83. – öngól)  ill. – 

Tottenham – CSKA Moszkva 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Alli (38.), Kane (45+2.), Akinfeev (77. – öngól) ill. Dzagoev (33.), Berezutski (63.)

A két továbbjutó kiléte és a csoportelsősség is eldőlt az ötödik fordulóban, így a Leverkusen és a Monaco találkozója tét nélküli volt. Ellenben a CSZKA vendégjátéka Londonban komoly téttel bírt, a vendégek még vezettek is, ám végül a Spurs könnyedén nyerte a meccset, ezáltal pedig folytathatja az EL-ben. Az oroszok csoport utolsóként zártak.

F-csoport:
Real Madrid – Borussia Dortmund 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Benzema (28., 53.) ill. Aubameyang (61.), Reus (88.)

Legia Warszawa – Sporting CP 1-0 (1-0)
Gólszerző: Gulherme (30.) ill. – 

Kiénekelte a csoportelsősséget a Real Madrid szájából a Borussia Dortmund, melynek egy döntetlen is elég volt ehhez. Benzema duplájával már 2-0 is volt a mérkőzés állása, ám jött Aubameyang és Reus, illetve a hazaiak kihagyott és elpocsékolt helyzetei. A Sporting búcsúzott Európától, a Legia Nikolics nélkül ejtette ki a portugálokat. Két rekordot is elkönyvelhettünk, soha klubcsapat nem kapott 24 gólt a csoportkörben, illetve soha nem lőtt még 21 gólt. Ez most összejött a Legia Warszawa és a Dortmund számára.

G-csoport:
FC Porto – Leicester City 5-0 (3-0)
Gólszerzők: A. Silva (6., 64. – büntető), Corona (26.), Brahimi (44.), Jota (77.) ill.

Club Brugge – FC Köbenhavn 0-2 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Mechele (8. – öngól), M. Jörgensen (15.)

A Leicester tartalékosan és csoportelsőként érkezett a Porto otthonába. Az angol bajnok megalázó vereséget szenvedett, soha nem vertek még el így Premier League csapatot a sorozatban. A Köbenhavn még a továbbjutásban is reménykedhetett, ám mivel a Leicester nem volt túl fer, ezért győzelmük csupán egy EL-ben való folytatást ért. A Club Brugge pont nélkül zárt mindössze két lőtt góllal.

H-csoport:
Juventus – Dinamo Zagreb 2-0 (0-0)
Gólszerzők:
Higuaín(52.), Rugani(73.) ill. –

Olympique Lyon – Sevilla 0-0

A Dinamo Zagreb rúgott gól és pont nélkül búcsúzott az idei kiírástól, míg a Juventus csoportelsősséget ünnepelhetett. Hatalmas és roppant izgalmas meccset játszottak Lyonban, a gól nélküli döntetlennek az andalúz és EL-címvédő Sevilla örülhetett. A Lyon hatalmas fölényben játszott, ám nem jött össze a továbbjutáshoz kellő győzelem.

bl123