Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Nagyot harcolt a Salzburg, de nem lett meg a továbbjutás – videó!

Egy hangzatos osztrák-német párharccal zárult az I-csoport az El-ben, de a francia listavezető is pályára lépett ezen az estén – végül nem jött össze a csoda a sógoroknak.

Kép: UEFA

Kép: UEFA

A forduló egyik rangadója a Salzburg és a Schalke összecsapása volt, ami végül hozta is, amit vártak tőle. Az osztrákok a bajnokságban és a csoportban is a harmadik helyen álltak, a továbbjutásra pedig csak egészen minimális esélyük volt – ehhez kellett volna a Krasznodar veresége és egy sok gólos győzelem a részükről a Schalke ellen. Az ellen a Schalke ellen, amely Weinzierl mester vezetésével szárnyal. A szörnyű start után már a 8. helyen állnak a bajnokságban, az El-ben pedig hibátlanul, 5 meccsen 15 pontot szerezve csoportelsők. Épp ezért a mester ki is használta az alkalmat, hogy lehetőséget adjon olyanoknak is, akik máskor kevesebbet vannak pályán. A tartalékosok pedig meg is tettek mindent, hogy meghálálják a bizalmat. A rögtönzött pirotechnikai bemutató után – ami miatt egy percig meg is állt a játék, mert nem lehetett látni a pályán – a vendégek kerültek fölénybe. Villámgyorsan járatták a labdát és több, mint 60%-ban náluk volt a játékszer.

Hamarosan helyzetekben is megmutatkozott fölényük, de a fehér mezesek is aktívek voltak – remek letámadásaikkal sokszor jutottak labdához és akadt egy-két egészen komoly lehetőségük is a vezetés megszerzésére. Sokat sejttető volt, amikor egy könnyelmű passzjáték után vesztette el a játékszert a Schalke közvetlenül a saját kapuja előtt, aminek majdnem gól lett a vége – ekkor még megúszták, de hamarosan utolérte őket a végzetük. A 22. percben a fiatal Schlager vette be Giefer kapuját, így nem érdemtelenül, de kissé váratlanul vezetett a Red Bull Salzburg. A gól megfogta a vendégeket, akik addig önbizalomtól duzzadva játszottak, onnantól viszont visszább vettek és hirtelen kapaszkodni kezdtek egy gólos hátrányukba. A Salzburg közel járt a második találathoz, ám labdával közel sem voltak olyan szervezettek és határozottak, mint labda nélkül – a szünetig maradt az 1-0.

A folytatás is hasonló szellemben zajlott, mint az első félidő: hiába volt kevesebbet a labda a hazaiaknál, mégis az ő akaratuk érvényesült. Uralták a pálya közepét, a szélekre kiszorított Schalkétől pedig már csak beadásokra futotta, amiket többnyire simán levédekezett a fehér mezes gárda. Nagy lehetőségek mondjuk akadtak mind a két oldalon – amikor a salzburgi védelem épp hibázott, akkor Stankovic kapus bravúrjai tartották az eredményt, a túloldalon pedig főleg távoli lövésekkel riogattak. Érezni lehetett, hogy a következő találat döntő lehet, csak az volt a kérdés, hogy azt ki jegyzi majd. A kékekből minden kreativitás kifigyott a hajrára és nem tudták meglepni Stankovicot. Avdijaj pedig többször is nagyon közel járt az egyenlítéshez, de nem fogott ki a kapuson. Ez viszont nem jelentette azt, hogy vége a meccsnek: egy utolsó szöglet erejéig felküldték Giefert is a vendégek, de a kapus nem tudott fejelni – sőt, egy kontra után Radosevic az üres kapuba guríthatott – a Red Bull Salzburg 2-0-ra nyert megérdemelten és elvette a Schalke veretlenségét.

http://www.dailymotion.com/video/x54qpeh_all-goals-highlights-hd-salzburg-2-0-schalke-08-12-2016_sport

RB Salzburg – Schalke 1-0
Helyszín: Red Bull Arena (Salzburg), Ausztria
Gólszerzők: Schlager (22.), Radosevic (94.)
Sárga:
Kiállítás:

RB Salzburg: Stankovic – Lainer, Caleta-Car, Wisdom, Schwegler – Schlager (Yabo), Radosevic, Laimer (Samassekou), Rzatkovski – Minamino, Lazaro (Wolf). Edző: Garcia.

Schalke: Giefer – Baba Rahman, Kehrer, Höwedes, Riether (Uchida), Caicara – Aogo, Avdijaj, Stambouli – Konoplyanka (Sam), Reese (Schöpf). Edző: Weinzierl.

Kép: UEFA

Kép: UEFA

A másik találkozó már egészen másképpen volt érdekes. A Krasznodar helye már szinte biztos volt a második – továbbjutó – helyen, nekik csak arra kellett vigyázniuk, hogy ne kapjanak ki nagyon a francia bajnokságot vezető Nice-től – vagy leginkább sehogy se kapjanak ki, ha nem muszáj. A franciák kapcsán nehéz lett volna jóslatokba bocsátkozni: az már eldőlt, hogy nem juthatnak tovább és utolsók lesznek a csoportkör végén, ám a bajnokságban mégis remekül teljesít Lucien Favre együttese. Hazai pályán megpróbáltak azért szépen búcsúzni, ha már egyszer elspórolták az energiájikat idén az El-ben. Már az első percektől kezdeményező volt a piros-fekete gárda, amely többek között Balotellivel a csatársorban rohamozott, de az orosz védelem nagyjából jól bírta a gyűrődést.

Történt aztán valami, ami nagy változásokhoz vezetett: egy elssőre szabálytalannak tűnő szerelés után jutottak labdához az oroszok, Smolov pedig egy elképesztően higgadt gurítással varázsolta a labdát a védő lábai között a hosszú sarokba. A szenzációs találatot még agresszívabb francia támadások követték, amik hamarosan eredményhez is vezettek. A 61. percben óriási hibát vétettek a Krasznodar védői, amikor a saját kapujuk előtt passzolgattak és nem bikázták ki időben a labdát. A labdát szerző hazai játékost utolsó emberként állította meg Granqvist, így piros lappal kiállította őt a spori és jöhetett a tizenegyes. Bosetti először berúgta, de meg kellett ismételni a tizenegyest – a hazaiak nagy örömére viszont Bosetti itt is magabiztos volt, így már 1-1-re állt a találkozó. A 77. percben aztán Le Marchand találata vetett véget a vendégek reményeinek. A Nice fordított és végül 2-1-re nyert hazai pályán, a Krasnodar pedig majdnem lecsúszott a második helyről – ugyanúgy 0-ra jött ki a gólkülönbségük, mint a Salzburgnak.

http://www.dailymotion.com/video/x54qpck_nice-vs-krasnodar-2-1-all-goals-highlights-08-12-2016%E1%B4%B4%E1%B4%B0_sport

Nice – Krasznodar 2-1
Helyszín: Allianz Riviera (Nizza), Franciaország
Gólszerzők: Smolov (52.), Bosetti (64.), Le Marchand (77.)
Sárga: Balotelli, Marcel ill. Granqvist, Eboue
Kiállítás: Granqvist (61.)

Nice: Benitez – Burner, Le Marchand, Bodmer, Boscagli, Souquet (Rafetrainaina) – Perraud, Marcel, Lusamba – Donis (Mahou), Balotelli (Bosetti). Edző: Favre.

Krasznodar: Sinitsyn – Jedrzejczyk, Granqvist, Martynovich, Naldo – Akhmedov, Eboue, Gazinskiy – Joaozinho, Smolov, Torbinski (Kaleshin). Edző: Shalimov.

Tabella:

i

A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!

Baranyai Balázs