Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcából igazolna Guardiola?

Pep Guardiola 2008 és 2012 között volt az FC Barcelona felnőtt csapatának vezetőedzője, mielőtt elváltak útjaik. A katalán tréner játékosként is komoly sikereket ért el a Barcánál, tehát ízig-vérig kötődik a gránátvörös-kékekhez. Mégis, egyes sajtóhírek szerint most arra készül a Manchester City menedzsere, hogy elszipkázza a regnáló spanyol bajnok egyik legjobbját.

ivan-rakitic1(fotó: TEAMtalk)

A horvát Jutarnji List arról számolt be, hogy Guardiola kihasználná a horvát válogatott Ivan Rakitic partvonalon túlra szorulását, és még januárban megszerezné őt egykori klubjától.

Hogy mi szól a híresztelés valóságtartalma mellett? Nos, Rakitic csupán 12 spanyol bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget az idei szezonban, ami ahhoz képest nem túl sok, hogy az előző két szezonban abszolút alapembernek számított a 28 esztendős középpályás. Egyes hírek szerint Luis Enriquével sem felhőtlen Rakitic viszonya, így könnyen szóba kerülhet a klubváltás.

A Manchester City középpályáján pedig vélhetően lenne is helye a szőke játékosnak. A nyáron igazolt Ilkay Gündogant egész szezonra elvesztette Guardiola sérülés miatt, Fernandinho immár másodszor tiltatta el magát az idény során, nem is rövid időre, hiszen négy meccset kapott az Angol Labdarúgó Szövetségtől. Jellemző, hogy a City egyik alapembere momentán az a Yaya Touré, akit Guardiola hónapokon keresztül mellőzött a szezon első felében, évekkel ezelőtt pedig a Barcelonánál sem volt felhőtlen a köztük lévő kapcsolat.

Persze ahhoz, hogy a Rakitic – City frigy esetleges megvalósulását komolyabban vegyük, hitelesebb forrásra is szükség lesz.

Szerző: Draskovics Tamás