Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Legek, érdekességek, és statisztikák féltávnál

Az olasz élvonal 2016/2017-es szezonjának feléhez érve összegyűjtöttünk pár érdekes statisztikát, és adatot a Serie A-ból!

További összegzőkről itt olvashattok:

Másodosztály helyzetkép
Félévértékelő bajnoki körkép
Góllövőlista jelenlegi állása és gólpasszmenők

seriestat

A szezon eddigi 187 meccse 518 gólt hozott, ez utóbbi meccsenkénti átlaga 2,77. Az eddigi 19 forduló alatt a legtöbb gólt az Inter játékosa, Mauro Icardi szerezte – az argentin labdarúgó 14-szer volt eredményes. A legtöbb gólpasszt José Callejón adta – a Napoli focistája 8-szor készített elő a társainak.

Mesterhármasokból sem volt hiány, összesen 6 alkalommal került ezekre sor, Mertens (Napoli) a két legtöbb gólt hozó meccsen is egyszer-egyszer lőtt hármat, igazság szerint az egyik meccsén ezek közül nem állt meg a mesternégyesig sem (Napoli – Torino 5-3). Ezeken meccseken a Napoli győzött, Mertens nélkül pedig nem lett volna mindkét találkozó a Serie A eddigi leggólgazdagabb meccse. A Napoli belga labdarúgóján kívül még három labdarúgó jutott el mesterhármasig egy alkalommal, akik az alábbiak: Carlos Bacca (AC Milan), Andrea Belotti (Torino), Nikola Kalinic (Fiorentina), Mohamed Salah (AS Roma). Négy gólt egy meccsen csakis Mertens tudott lőni, nem hiába csapata egyik legjobbja a Benelux-államokbeli labdarúgó.

Az eddig eltelt bajnokik során a legnagyobb arányú hazai győzelem mindig 4 gólos volt, ez öt alkalommal történt meg az alábbi meccseken:

AS Roma – Udinese 4-0 (2016. augusztus 20.)
Torino – Bologna 5-1 (2016. augusztus 28.)
Juventus – Cagliari 4-0 (2016. szeptember 21.)
AS Roma – Crotone 4-0 (2016. szeptember 21.)
Torino – Cagliari 5-1 (2016. november 5.)

A legnagyobb arányú vendég győzelem ötgólos volt: december 11-én a Cagliari futott bele 5-0-s vereségbe a Napolit fogadva.

Az egy meccs alatt esett legtöbb gól 8 volt, tehát a legtöbb találat hozó meccsek az alábbiak:

Cagliari – Fiorentina 3-5 (2016. október 23.)
Napoli – Torino 5-3 (2016. december 18.)

A leghosszabb győzelmi sorozata megszakítás nélkül az Atalanta csapatának volt, amely zsinórban 6 meccsét tudta megnyerni.
A leghosszabb veretlenségi sorozat 9 meccsből állt, ennek is részese volt az Atalanta, valamint a Lazio is ennyi meccsen tudott zsinórban veretlen maradni.

A leghosszabb nyeretlenségi szériát a Pescara tartja, amely 16 forduló óta képtelen nyerni. A Palermo pedig arra nem lehet büszke, hogy övé a leghosszabb vesztes széria – ez a sorozat 9 meccsen át tartott.

A legmagasabb nézőszámot hozó olasz bajnoki a szezonban a november 20-án megrendezett milánói derbi volt. Az AC Milan – Inter (2-2) találkozóra a helyszínen 77. 882 ember volt kíváncsi!

Egy igencsak negatív rekordot is hozunk nézőszámok terén, kicsit hihetetlen is, de igaz – a szeptemberi Crotone – Palermo (1-1) találkozót a helyszínen 510-en tekintették meg.

Globálisan azért jobb a helyzet, ugyanis átlagosan 21.432 néző kíváncsi a bajnokikra. Az össznézőszám az eddigi 19 forduló alatt pedig igencsak beszédes és kiemelkedő, hiszen ez a szám 3.793.510!

Legeket és érdekességeket még minden bizonnyal ezután is fog hozni ez a szezon a Serie A-ban, ezért is érdemes követni tudósításainkat ezekről a meccsekről.

Nagy Dávid