Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: Szoros lett a vége, de továbbment a Juve – videóval

Kétszer is kétgólos hátrányban volt az Atalanta, amely megnehezítette a Juventus dolgát, de megállítani nem tudta a menetelő Zebrákat.

A016

A Juventus hárommal is vezetett, de végül az egygólos győzelmet ünnepelhetett a torinói klub (forrás: juventus.com)

Torinóban a város csúcs csapata, a Juve az Atalantát látta vendégül a legjobb 16 között az Olasz Kupában.
Már a 7. percben közel volt a hazai csapat a gólhoz! Kis híján Ricon góllal debütál Lichsteiner keresztlabdája után. Majd a 16. percben újra Lichsteiner passza után jött a helyzet, Mandzukic pedig a lécet találta el! A 22. percben pedig megszületett a meccs első találata, előnybe került a Juve! Mandzukic passzát után Dybala volt eredményes (1-0)! A 34. minutumban Mandzukic is betalált, akit a korábban kiszolgált Dybala szolgálta ki a szögletet követően (2-0)! Próbálkozott az Atalanta is, de a szépítés sem sikerült a vendégeknek az első félidőben, így a folytatásra gondolva bizakodhattak csak.

Igyekezett is felzárkózni az Atalanta, de az 54. percben Lichsteiner szuperált jól, a svájci mentett. A 62. percben Dybala-t váltó Pjaca a beállása után 7 perccel lőtt volna gólt, de Caldara megállította a horvátot. A 72. minutumban Konko távoli lövése akadt be, szépített az Atalanta (2-1)! Két perccel ezután viszont a vendégek részéről érte szabálytalanság Lichsteinert a tizenhatoson belül, a hazaiak végezhettek el tizenegyest. A labda mögé Pjanic állt, aki a 75. percben újból kétgólossá tette a különbséget (3-1)! A 78. minutumban újból Konko villant volna, de nem tudott újból zárkózni az Atalanta. Nem úgy, mint a 82. percben, amikor Latte Lath köszönt be (3-2)! Két perccel ezután Petagna kísérletét védte Neto, így nem jött össze az egyenlítés. Ahogy a lefújásig sem sikerült már kiharcolnia a hosszabbítást az Atalantának, amely nagyot küzdött, de ezúttal a Juventus léphetett tovább a legjobb 8 közé.

Juventus – Atalanta 3-2 (2-0)
Helyszín: Juventus Stadion, Torino.
Gólszerzők: Dybala (22.), Mandzukic (34.), Pjanic (75. – büntetőből), ill. Konko (72.), Latte Lath (81.)
Sárga lapok: – , ill. Grassi (29.), Toloi (64.), Latte Lath (70.), Freuler (90+4.)
Kiállítás:

Juventus: Neto – Lichsteiner, Barzagli, Rugani, Asamoah – Marchisio (Sturaro 46.), Hernanes, Rincon – Pjanic (Bonucci 81.) – Mandzukic, Dybala (Pjaca 62.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Atalanta: Berisha – Toloi, Caldara, Masiello – Conti, Grassi (Latte Lath 60.), Freuler, Spinazzola – Kurtic (Konko 46.) – Petagna, D’Alessandro (Gomez 82.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Nagy Dávid