Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Remek a Dárdai-csapat – félévértékelő

Tavaly sem panaszkodhattak a berliniek, mivel Dárdai Pál a 7. helyig repítette a csapatot a tabellán a szezon végére. Idén pedig meg szeretné fejelni ezt a tavalyi teljesítményt. Ha a szezon végéig ki fog tartani ez a lendület, akkor könnyen lehet, hogy az első 4-ben találja majd magát a fővárosi gárda. 16 fordulót követően, a bajnokság felénél a dobogó legalsó fokán áll a Dárdai-csapat. Hátrányuk 9 pont a listavezető Bayern Münchennel szemben.

Értékelő cikksorozatunk további részeiért KATT:

– Bundesliga: Íme a góllövőlista és a kanadai táblázat állása
– Bundesliga 2: Így áll a német másodosztály féltávnál

– Bundesliga: Statisztikák, legek és érdekességek
– Félévértékelő: Bayern München
– Félévértékelő: Borussia Dortmund
– Félévértékelő: Hertha BSC
– Félévértékelő: RB Leipzig

bundás6szo

A bajnokság

Ebben az idényben bizonyítja be a Hertha BSC, hogy a tavalyi remek szereplés nem csak a szerencse műve volt. Dárdai Pál 2015 februárjában vette át a fővárosi alakulatot, és kezei között újra felvirágzott az együttes. Tavaly nyáron sokan gondolhatták azt, hogy kipukkant a buborék, mivel az Európa Liga selejtezőjében nem jött be Dárdai számítása, és a Hertha a csoportkört sem tudta elérni. A 3. selejtezőkörben a Brøndby IF parancsolt megálljt nekik. Gyorsan feledtette viszont ezt a botlást a bajnokságban nyújtott teljesítmény. 16 fordulót követően a Hertha a harmadik helyen áll, és a listavezető Bayerntől is csak 9 pontra van lemaradva. 9 győzelem mellé 3 döntetlen és 4 vereség párosul. Az éllovas bajoroktól, az újonc Lipcsétől, a Brementől és a Hoffenheimtől szenvedtek vereséget. Ezek a pontvesztéses is belefértek viszont, mivel a csapat még így is a 3. helyen áll.

Német Kupa

Kemény ellenfelet kapott a Hertha. Ahhoz, hogy bekerüljön a legjobb 8 közé a Borussia Dortmundot kell legyőznie. Az idáig vezető úton a St. Paulit, illetve a Regensburgot kellett legyőznie az együttesnek. A sárga-feketék ellen sem reménytelen a helyzet, mivel az utóbbi 3 találkozójukból kettő végződött döntetlennel, egy alkalommal pedig a Dortmund diadalmaskodott. Mivel a Kupában minden egy mérkőzésen fog kiderülni, így a pillanatnyi jobb forma fog dönteni, így minden esélye megvan Dárdaiéknak a továbbjutásra.

A csapat sztárja

Vedad Ibisevic számára álomszerűen kezdődött a bemutatkozó éve a Bundesligában. 2008-ban a Hoffenheim színeiben 18 gólt lőtt 17 mérkőzésen, ezzel letette a névjegyét a német pontvadászatban. 8 évvel később, a bosnyák válogatott labdarúgó még mindig nem égett ki, és egy hasonló teljesítményt mutatott a berlini együttesben is. 15 mérkőzésen 8 gól lőtt, és ebben benne van a Bundesligában lőtt 100. találata is. A jubileumi gólt a Mainznak lőtte. Dárdai azt nyilatkozta róla, hogy Vedad mérkőzéseket eldöntő találtokat szerez.

Emlékezetes pillanat

December 19-én szomorú esemény rázta meg a német fővárost. 12 ember vesztette életét a karácsonyi vásárban, miután egy teherautó a tömegbe hajtott. Néhány nappal később a Darmstadttal mérkőzött meg a csapat, a találkozót az események tükrében egy perc gyász szünettel kezdték.

Néhány érdekes tény

A Lipcse kivételével Ibisevic az összes Bundesliga csapat kapujába betalált.

Schieber volt a legaktívabb csere. 22 alkalommal állt be a csapatba a kispadról 2016-ban.

A Hertha 164 alkalommal tüzelt az ellenfél kapujára 16 mérkőzés alatt.

kép: sport365.hu

Nagy Gábor