Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika Kupa: Gabon a hajrában bukta el a győzelmét – videóval

A házigazda Gabon úgy tűnt megnyeri a nyitómeccsét, viszont Bissau-Guinea a hajrában mentett pontot a 31. kontinensviadalon.

2757

Bissau-Guinea a legvégén ünnepelhette a pontmentést (forrás: thegurdian.com)

A fekete kontinens 31. tornájának első meccsét a házigazda Gabon játszotta Bissau-Guinea ellen. Sok érdekes az első játékrészben nem történt, egy hazai kaput eltaláló lövést jegyezhettük fel, valamint magas mezőnyfölényt Aubameyang-ék részéről.

A második játékrészben azért több érdemleges történt, de nem pörögtek fel túlzottan az események. Az 53. percben tört meg a gólcsend, ekkor Aubameyang szerezte meg Gabonnak a vezetést. A Dortmund ásza Bouanga passzát követően lőtte a labdát az üres kapuba (1-0)! A 69. minutumban ismételten betalált volna Aubameyang, de a támadó ezen lökete a kapu fölé szállt. A meccs vége felé közeledve jöttek a veszélyes lehetőségek Bissau-Guinea részéről. A 85. percben Mendy fejelt kapura, de Gabon hálóőre, Ovono mentett. A mérkőzés hosszabbításának első percében viszont jött az egalizálás, pedig Gabon már zsebben érezhette a három pontot. Soares fejjel egalizált közelről, a meccset pedig a bíró ezután le is fújta (1-1)! A szünet után Bissau-Guinea válogatottja mezőnyben is felnőtt Gabonhoz, és megrázva magát fontos pontot szerzett, a házigazda pedig bánhatja, hogy közvetlenül a lefújás előtt bukta el a győzelmet.

Gabon – Bissau-Guinea 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Aubameyang (55.), ill. Soares (90+1.)
Sárga lapok: Obiang (66.), ill. Soares (76.)
Kiállítás:

Gabon: Ovono – Obiang, Tandjigora (Biyogo Poko 84.), Appindangoye, Ecuele – Evouna (Kevyn 89.), Lemina (Kanga 74.) – Palun, Bounanga, Ndong – Aubameyang. Szövetségi kapitány: Camacho

Bissau-Guinea: Mendes – Soares, Rudinilson, Agostinho, Dabo – João Mário (Piqueti 61.), Nanissio – Silva, Mendes, Junior (Aldair 64.) – Camara (Mendy 66.). Szövetségi kapitány: Cande

Nagy Dávid