Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: A 7-szeres bajnok Egyiptom sem tudott nyerni – videóval

Kedd este a  D csoport küzdelmeivel zárult az első forduló  2017-es Afrikai Nemzetek Kupáján. A kiírás legsikeresebb gárdjára nevezetesen Egyiptomra nehéz feladat várt Mali nemzeti együttese ellen.

3C36CCFA00000578-4129284-image-a-6_1484684159614

Mali – Egyiptom 0:0 
Helyszín:  Stade de Port-Gentil (Port-Gentil) Vezette: Bennett (dél-afrikai)
Gólszerzők:
Sárga lapok: Sow (88.) ill. Salah (67.), Fathi (90+1.)
Kiállítás:

Mali: Sissoko – Wague, O.Coulibaly, S.Coulibaly, Traore – L.Coulibaly (Sow 72.), Sako – Sylla, Yatabare (Bissouma 65.), N’Diaye – Marega. Szövetségi kapitány: Giresse.

Egyiptom: El Shenawy (El Hadary 25.) – Abdel Shafy, Hegazy, Fathi, Gabr – Kahraba, El-Said – Hamed, Salah (Sobhi 70.), Elneny – Mohsen (Hassan 76.). Szövetségi kapitány: Cuper.

A sorozat legsikeresebb válogatottja nevezetesen Egyiptom is megkezdte a 2017-es Afrikai Nemzetek Kupáját a D-csoportban Mali ellen. A találkozó első helyzetére mindössze öt percet kellett várni, ekkor Mohsen került helyzetbe, de kísérletét Sissoko kitudta tolni szögletre. Az első játékrész nagyon kevés lehetőséget hozott, mindössze egy kapura lövési kísérletet jegyezhettünk fel, amit Egyiptom neve mellé került. A 26. percben az Arsenal játékosa Elneny lőtt nem sokkal a felső léc fölé. Félóra játéko követően jegyezhettük fel az első Mali lehetőséget, amit Wague fejelt jócskán fölé. A 35. percben Salah passzát követően Elneny fejelt Sissoko kapuja mellé. Az első féldiőben Mali főleg hosszú passzokkal, átívelésekkel próbálkozött, mindeközben Egyiptom  kombinatív játékot igyekezett játszani nem sok sikerrel ugyanis az első félidő gól néküli döntetlennel zárult.

Fordulást követően a 48. percben rögtön a félidő elején Mali veszélyeztetett N’Diaye révén, akinek bal alsóba tartó lövését a csereként beálló El Hadary védeni tudta. Az 51. percben ígéretes pozícióból végezhetett el szabadrúgást Egyiptom azonban El Said pont középre lőtte a labdát amit a kapus könnyedén fogott. A második játékrészben aktívabb lett Mali nemzeti együttese is, az 52. percben ismét ők veszélyeztettek, Sako lövésé a kapu bal oldala mellé ment. Az 54. percben Egyiptom közel került ahhoz , hogy megszerezze a vezetést Mohsen fejesével azonban Sissoko ezt másképp gondolta és kiszedte a felső léc alól a fejest. A folytatásban mindkét szakvezető cserékkel operált, de ezek sem hozták meg a várva várt sikert. A hajrában Mali két alkalommal is vezetéshez juthatott volna azonban a előbb 79. percben a pályán lévő Coulibalyk közül Salif fejes kerülte el centikkel a kaput majd hat perccel később Marega helyzeténél jól lépett ki az egyiptomi portás kapujából és menteni tudott. Ezzel pedig Egyiptom is döntetlennel kezdte a 2017-es tornát, a D-csoportban pedig Ghána délutáni győzelmével vezeti csoportját.

https://www.youtube.com/watch?v=6OQbQsNvrMU

Képek: gettyimages.com

O.G.