Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi: “Addig maradok a Barcában, amíg szükségük lesz rám”

A sajtó tele van azokkal a hírekkel, hogy Messi nem sietteti a szerződéshosszabbítást, sőt az angol lapok azt is sejtik, hogy már kapcsolatban van a Manchester Cityvel. Most Messi is megszólalt az ügyben a Coach Magazine-nak adott interjúban. 

514051_328315

Forrás: rpp.pe

Messi az interjúban hosszasan beszélt a Barcelonához fűződő kapcsolatáról, és azt is leszögezte, hogy nem rajta múlik, hogy meddig marad a katalán klub alkalmazásában.

“Mindig is hangsúlyoztam, hogy a Barca mennyi mindent adott nekem. Addig maradok a klubnál, amíg szükségük lesz rám.”

A Manchester Citys pletykákra is rákérdeztek a lapnál. Elmondása szerint szereti a Premier League stílusát, de nem árult el semmi konkrétat, inkább csak Pep Guardioláról mesélt.

“Nagyon szoros és versenyképes bajnokságról van szó, ezt az előző szezon is megmutatta, így mindig nehéz megjósolni, hogy ki fogja nyerni. Guardiola egy nagyon sikeres edző, aki hatással van a bajnokságra, és biztos vagyok benne, hogy az PL-ben is fog majd sikereket elérni.”

Messi azokról az időkről is beszélt, amikor Argentinából Barcelonába került, illetve arról, mennyire nehéz volt neki eleinte a beilleszkedés, de aztán a barátai segítettek neki ebben.

“Nagyon nehéz volt elhagyni az országomat, de jó barátok lettünk Cesc Fabregasszal a La Masián, aki sokat  segített, sőt még most is nagyon jóban vagyunk. Gyerekként hormoninjekciókat kaptam, mert nem növekedtem a megfelelő mértékben és a Barcelona kifizette ezt nekem, de nem ez volt az ok, amiért az egész családdal Barcelonába költöztünk. Ez volt a legjobb döntés, amit meghozhattunk, de kisgyerekként otthagyni az otthonomat és a barátaimat, majd nekivágni az ismeretlennek igazi kihívás volt.”

Szigeti Andrea