Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Németország Eb-t rendezne

Ugyan még messze a döntés, Németország máris bejelentette, pályázik a 2024-es torna rendezésére.

image-982168-860_poster_16x9-bcqz-982168

Eleddig még nem sokat lehetett tudni, miképpen lesz megrendezve a hét év múlva esedékes Európa bajnokság, ám a német szövetség már pénteken bejelentette, pályázik a 2024-es kontinensviadal rendezésére. Az infrastruktúra rendelkezésre áll, hiszen több ilyen eseményre is alkalmas stadionja van, ám ezek közül csak tízzel kandidál. Legutóbb 1988-ban rendezett Eb-t az ország, amikor Hollandia 2-0-ra legyőzte Szovjetuniót a fináléban. Világbajnokságot ellenben kétszer, 1974-ben és 2006-ban rendezhetett Németország.

A szövetség tájékoztatása szerint fontos projektje lenne az országnak, ha megrendezhetné a tornát. „A 2024-es Európa-bajnokság egy fontos projektje a német labdarúgásnak. Egy első osztályú pályázatot fogunk benyújtani.

Németországban megvan az az infrastruktúra és tudás, hogy egy gazdaságos, egyben ökologikus tornát rendezzünk.

Minden erőnket beleadjuk, hogy 1988 után ismét Európa-bajnokságnak adhassunk otthont.” – jelentette be Reinhard Grindel, a DFB elnöke.

Három esztendő múlva, 2020-ban München három csoportmeccset és egy negyeddöntőt lát vendégül a „szétszórt” Eb-n.

A tervek – mint fentebb említettük – tíz stadionnal kalkulálnak, ám ezeket csak szeptember 15-én hozza nyilvánosságra a szövetség.

A németek mellett sajtóhírek szerint Törökország, valamint Dánia, Finnország és Svédország közösen rendezne. A török ellen szólhat a jelenlegi feszült politikai helyzet. Az UEFA 2018-ban dönt a helyszínről.

Gavalovits Sándor