Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: “Ha Gibbs a csapatkapitány, akkor nagyon nagy a baj!”

A Manchester United legendás középpályása, Roy Keane finoman szólva sem volt elragadtatva Arséne Wenger csapatától a Bayern München elleni találkozót követően.

(Kép: independent.co.uk)

Ha önmagában esetleg nem lenne elég, hogy az internet népe, statisztikusok, szurkolók, vagy éppen szakértők egyaránt darabokra szedik az Arsenalt a Bayern München ellen elszenvedett kijózanító 5:1-es pofon után, a nagy rivális Manchester United korábbi legendás játékosának, Roy Keane-nek sem kellett sok ahhoz, hogy megtalálja Arséne Wenger legénységét. Amikor láttam, hogy Kieran Gibbsre került a csapatkapitányi karszalag, az első gondolatom az volt,hogy az Arsenal-nál hatalmas problémák lehetnek! Ha ez a fiú a kapitányuk a pályán, vagy mondhatnám úgy is, hogy a vezetőjük, az a játékos, aki egységbe kellene hogy terelje a társait, akkor bizony nagy a baj!” – Vitatta Roy Keane Gibbs vezetői képességeit a találkozó után az ITV adásában. Tegyük hozzá, ha van valaki, aki tudhat valamit is a csapatkapitányi szerep fontosságáról, valamint a ‘cséká’ feladatairól, az egyértelműen maga a korábbi MU-játékos, aki óriási szenvedéllyel és alázattal vetette magát minden egyes küzdelembe profi pályafutása idején, magával ragadva társait.

A jelenleg az ír válogatott segédedzőjeként tevékenykedő Keane szerint persze nem Gibbs kapitányi szerepe volt a legnagyobb gond az ágyúsoknál. “Nem is értem mire számítottak! A Bayern München még csak nem is nyújtotta a legjobbját! Azt gondolom, hogy Arsenalnak nem volt vezére a pályán, nincs is igazán karakteres játékosuk, ráadásul semmiféle szenvedély nem volt a játékosokban. Megmutatták, hogy ezen a szinten csapatként nem elég jók!” – Így Keane aki szerint annyira azért még se lehet túlzó bírálatokba esni, hiszen az a szomorú igazság, hogy a londoniaknak két igazán minőségi futballistájuk van, így pedig nagyon nehéz teljesíteni a legjobbak között!