Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kik Európa legrosszabb tizenegyes rúgói?

A 2016/17-es szezonban is van néhány csapat, amelyek szenvednek a büntetők értékesítésével. Az egyik legfeltűnőbb statisztika az Atlético Madridnál van az idényben, de a Lazio még náluk is rosszabb, ha tizenegyesekről van szó.  

tizik

A legtöbb tizenegyest kihagyó klub ebben a szezonban a Lazio, hiszen az eddig nekik ítélt 7 büntetőből 5-öt kihagytak. Őket követi az Atlético Madrid 6-ból 4 kihagyott tizenegyessel. A Premier League-ben a Crystal Palace áll a legrosszabbul, mivel 5 tizenegyesből csak 2-t értékesítettek. Ha az arányokat nézzük akkor a Bundesligában játszó Bayer Leverkusen és a Bordeaux áll az utolsó helyen, hiszen mindketten 4-ből 3-at hagytak ki. 

_bajn

Ha a bajnokságokat nézzük, akkor is az olaszok állnak az élen a kihagyott büntetők terén. A Serie A-ban az eddig megítélt 89 tizenegyesből 28-at hagytak ki. A Bundesligában sokkal kevesebb büntetőt fújtak be, csak 48-at, de ehhez képest nagyon sokat, szám szerint 14-et nem értékesítettek. A La Ligában eddig 73 tizenegyest kaptak a csapatok, és 20 nem került be a hálóba. Ezt követi a Ligue 1, ahol szinten 89 megítélt büntetőnél járnak, de sokkal jobb az arány a 19 kihagyott pontrúgással. A Premier League-ben a legjobb a helyzet, ahol eddig 78 befújt tizenegyesből csak 14 maradt ki.

31BF238500000578-3471778-image-m-2_1456873949660

Ha a játékosokat nézzük, akkor legrosszabb tizenegyes lövő ebben a szezonban az Atlético Madrid támadója Antoine Griezmann, aki mindkét büntetőjét kihagyta eddig a bajnokságban. Csapattársa Fernando Torres is 4-ből 2-t hagyott ki, illetve az Osasuna támadója, Roberto Torres is ilyen statisztikával rendelkezik. A Premier League-ben a Crystal Palace csatára Christian Benteke 4 büntetőjéből 3-at hagyott ki idén. A Ligue 1-ban az FC Lorient támadójának, Waris Majednek van a legrosszabb tizenegyes mutatója,aki 3-ból csak 1-et tudott belőni. A Serie A-ban három játékos is ugyanolyan statisztikával rendelkezik: Edin Dzeko, Andrea Belotti és Josip Ilicic is 3 büntetőből 2-őt hagyott ki. A Bundesligában a leghatékonyabbak a játékosok, Aubameyang, Calhanoglu, Choupo-Moting, Colak és Forsberg is egyet-egyet hagyott ki 2 tizenegyesből.

Forrás: AS, Transfermarkt