Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A Lazio a hajrában verte az Empolit – videóval

Az Empoli tovább távolodott volna a kieső zónától, míg a Lazio a legjobb öt közé jutott volna a Serie A 25. fordulójának szombati utolsó meccsén.

IMG_20170218_225823

Hiába vezetett az Empoli, a kék mezesek ma háttérbe szorultak (forrás: twitter.com/OfficialSSLazio)

Jól kezdte a találkozót a hazai együttes, Pucciarelli lövése kevéssel ment fölé a 7. percben. Két perccel később kapcsoltak a fővárosi klubnál is, de Immobile lövését hárította Skorupski. A 29. percben Milinkovic-Savic igyekezett fejjel bevenni a hazai kaput, de egy védő blokkolt. Immobile ismét próbálkozott, de 36. minutumban leadott lövését is védte a hazai kapus. Három perccel ezután Felipe Anderson is célba vette az Empoli kapuját, de ő sem járt sikerrel, továbbra is hely volt Skorupski. A 43. percben Milinkovic-Savic is újból igyekezett betalálni, de a hazai hálóőr ismételten megakadályozta a Laziót a gólszerzésben.

Öt perccel a folytatás után El Kaddouri változtatta volna meg az eredményt, de a vendégek kapusa, Strakosha résen volt, és nagyot védett. Az 56. percben Immobile megintcsak gólra tört, de ő sem járt sikerrel, eddig ez a kapusok estje volt. Egészen a 67. percig, ekkor került előnybe a hazai csapat! A találatot Krunic szerezte, kihasználva azt, hogy a Lazio védelme nem állt a helyzet magaslatán (1-0). De nem sokáig örülhettek a hazaiak, a következő percben rögtön jött a válasz! A sok helyzetet addig kihagyó Immobile ezúttal nem hibázott, a kipattanót juttatta a hazaiak kapujába (1-1). A hajrában dőlt el minden, végül a Lazioé lett a három pont. A 80. percben Keita lőtte csapata győztes gólját (1-2). Ezzel a sikerével a római együttes jelenleg az 5., de az Inter még előzheti a Laziót. Az Empoli hiába vezetett, pont nélkül maradt ma este.

Empoli – Lazio 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Krunic (67.), ill. Immobile (68.), Keita (80.)

Nagy Dávid