Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Kane mesterhármasával továbbmenetelt a Spurs! – VIDEÓVAL

Az angol FA-kupában már a nyolcaddöntőket rendezik ezen a hétvégén, azaz a legjobb 16 csapat feszült egymásnak. A nyolcaddöntő keretein belül csapott össze egymással a két londoni csapat, a második ligás Fulham és az első osztályú Tottenham Hotspur.

fmc4Harry Kane akcióban (fotó: tottenhamhotspur.com)

A Mauricio Pochettino vezette Spurs nem sok kérdőjelet hagyott az első félidőben afelől, hogy ők márpedig tovább akarnak jutni az FA-kupában. Mindössze negyed órára volt szüksége a vendég csapatnak, hogy előnyre tegyen szert: a 16. percben Trippier bedobása után elviharzott a jobb oldalon Christian Eriksen, középre varázsolta a labdát, ott pedig érkezett Harry Kane, és becsúszva Bettinelli kapujába talált. 0-1!
A Tottenham végig sokkal többet támadott, komolyan vette a meccset Pochettino együttese, vélhetően a hétközi EL-kudarcot is feledtetni próbálták az aranyszínben játszó “sarkantyúsok”.

A második félidőt is remekül kezdte a Tottenham, ismét Eriksen és Kane játszott össze egymással az 51. percben. Előbbi középre ívelt, utóbbi pedig egy érintőből megszerezte a vendégek második gólját. 0-2! A Fulham játékosai ugyanakkor reklamáltak, és némileg joggal, ugyanis minimum a leshatárról indult a 23 éves támadó.
Ebben a játékrészben kicsit visszavett a tempóból a Spurs, előnye őrzésére koncentrált leginkább a gárda. A 73. percben pedig gyakorlatilag mindent eldöntött a vendég csapat, Kane került helyzetbe újfent, és meglőtte harmadik gólját! Mesterhármas, 0-3! Hiába küldte be Sessegnont, Gohit és a Tottenham-et is megjárt Scott Parkert a Fulham trénere, Slavisa Jokanovic, a másodosztályú brigád képtelen volt fogást találni a Spurs-ön. Mauricio Pochettino alakulata végül hallatlanul simán nyerte meg a találkozót, és a legjobb 8 csapat közé menetelt!

FA-kupa, nyolcaddöntő:

Fulham (II.) – Tottenham 0-3 (0-1)
Helyszín: Craven Cottage – London; Vezette: R. Madley
Gólok: Kane (16., 51., 73.)

Fulham: Bettinelli – Odoi, Kalas, Ream, Malone – McDonald, Johansen, Aluko, Cairney – Kebano, Ayité. Vezetőedző: S. Jokanovic

Tottenham: Vorm – Trippier, Alderweireld, Verthongen, Davies – Winks, Wanyama, Eriksen, Alli – Son, Kane. Vezetőedző: M. Pochettino

Videón a gólok:

http://www.dailymotion.com/video/x5cfmio_fulham-vs-tottenham-0-3-all-goals-highlight-19-02-2017_sport

Szerző: Draskovics Tamás