Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Monaco védőjét vinné a City! – sajtóhír

Az ESPN információi szerint a Pep Guardiola által irányított Manchester City a nyári átigazolási időszak folyamán szeretné leigazolni a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő AS Monaco védőjét, nevezetesen Benjamin Mendyt.

benjamin-mendy-en-action-avec-l-as-monaco_195944-820x460

A 22 esztendős francia szélső hátvédet azonban állítólag nemcsak a Guardiola vezette Manchesteri City akarja megkaparintani. Az ifjú labdarúgót korábban összeboronálták az ősi rivális Manchester Uniteddel, illetve a Napolival is szóba hozták. Benjamin Mendyt jelenlegi állomáshelyéhez 2021 júniusáig köti szerződés, a transfermarkt pedig 9 millió euróra becsüli az átigazolási értékét.  

Benjamin Mendy a Le Havre színeiben vált profi futballistává. Nevelő egyesülete legjobbjai között 2011-2013-ig rúghatta a bőrt, melynek színeiben 64 tétmérkőzésen lépett pályára. A 2013-as nyári transzfer piac idején az Olympique de Marseille szerezte meg a játékjogát, a komoly múlttal rendelkező gárdánál három szezont húzott le. Az OM-nél minden frontot egybe véve 101 találkozón jutott szóhoz. Jelenlegi klubjához, azaz az AS Monacóhoz tehát tavaly nyáron csatlakozott, ahol ezidáig a különböző kupasorozatokban 23 összecsapáson kapott lehetőséget. 

Németh Boldizsár