Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: A Schalke bejutott a következő körbe! – videóval

A Markus Weinzierl által irányított Schalke 04 megnyugtató előnyből várhatta a mai visszavágót, hiszen a gelsenkircheni alakulat a múlt héten 3-0-ás győzelmet aratott a Vladimir Ivic vezette PAOK otthonában. 

2443673_w1

Az összecsapás első említésre méltó momentumáig nem kellett túl sokat várni, amelyet a vendég együttes javára jegyezhettünk fel. A 9. percben Shakhov eresztett meg egy lövést a tizenhatos környékéről, ami azonban nem sikeredett túl erősre a részéről, ezért Fahrmann könnyedén védett. A 20. minutumban a hazai gárda járt közel ahhoz, hogy megszerezze a vezetést. Ekkor Schöpf végzett el szabadrúgást, mely után Naldo fejelt kapura, viszont Glikos résen volt és bravúrral szögletre tudta paskolni a léc alá tartó labdát. Nem sokkal később a Schalke megtörte a gólcsendet, Choupo-Moting átadását követően Schöpf juttatta előnybe csapatát. A gelsenkircheni alakulat nem örülhetett sokáig, hiszen a 25. percben Mystakidis beívelése után Nastasic a saját kapujába piszkálta be a játékszert. A 43. minutumban a hazaiak részéről láthattunk egy ígéretesebb ziccert, ám Huntelaar végül nem élt vele, mivel a fejese csak az oldalhálót érintette. 

A remek első félidőt követően, a második játékrészben jócskán visszaesett a mérkőzés színvonala. Gyakorlatilag a 82. percig nem történt semmi említésre méltó esemény, ekkor Bentaleb előtt adódott ordító ziccer, azonban a Schalke középpályása nem élt vele. A gelsenkircheni alakulat a véghajrában tehát akár meg is nyerhette volna mérkőzést, de összességében a hazai gárda így sem szomorkodhatott, hiszen bejutott a legjobb 16 közé. 

Schalke 04 – PAOK 1-1 (1-1) – Továbbjutott: A Schalke 4-1-es összesítéssel. 
Helyszín:
Veltins-Aréna
Gólszerzők:
Schöpf(22.) ill. Nastasic(25., öngól)
Sárga: Goretzka(61.), Geis(64.), Huntelaar(77.) ill. Henrique(81.), Bieswar(88.)
Kiállítás: 

Schalke 04: Fahrmann – Höwedes, Naldo(Badstuber 72.), Nastasic – Schöpf, Meyer, Geis, Bentaleb(Kehrer 84.), Kolasinac – Huntelaar, Choupo-Moting(Goretzka 56.). Vezetőedző: Markus Weinzierl. 

PAOK: Glikos – Kitsiou, Malezas, Crespo, Poungouras – Cimirot, Shakhov – Warda(Bisewar 69.) – Campos(Pelkas 78.), Koulouris, Mystakidis(Henrique 63.). Vezetőedző: Vladimir Ivic. 

Videós összefoglalóért KATT!

2443693_w1

Fenerbahce – Krasnodar 1-1 (1-1) – Továbbjutott: A Krasnodar 2-1-es összesítéssel.
Gólszerzők:
Souza(41.) ill. Smolov(7.)

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, viszont ennek ellenére a vezetést a vendég együttes szerezte meg. A 7. percben Skrtel követett el óriási hibát, miután Gazinskiyhez passzolt. A középpályás ezt követően Smolovot ugratta ki remekül, aki a jobb alsóba gurította a játékszert. Úgy tűnt, hogy a Krasnodar előnnyel vonulhatta pihenőre, ám a 41. minutumban Souza találatával egyenlített a török gárda. A szünetet követően mindkét együttesnek voltak lehetőségeik, ám ezeket nem tudták kihasználni. A következő körbe tehát az orosz Krasnodar jutott. 

Videós összefoglalóért KATT!