Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Odahaza győzött az RB Leipzig! – videóval

A Ralph Hasenhüttl által irányított RB Leipzig a Peter Stöger vezette FC Kölnt látta vendégül a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 22. fordulójának szombati játéknapján.

9DBB6B8A-363F-4E5B-BD97-A86F27D3C5A8

A találkozó első komolyabb lehetőségére nem kellett túl sokat várni, amelyből ráadásul rögtön gól is született. Az 5. percben a vendég együttes kapusának hibája utána Werner fejelte a labdát Forsberg elé, aki egy higgadt csellel becsapta védőjét, majd ezt követően a hálóba lőtt. A 18. minutumban Timo Werner eresztett meg egy lövést a tizenhatos előterében, a léc alá tartó labdát azonban balszerencséjére Kessler hárítani tudta. A 19. percben Forsberg szögletét követően ismét dolga akadt a vendégek portásának, ezúttal Halstenberg fejesét kellett védenie. A 34. minutumban növelni tudta előnyét a hazai gárda, Naby Keita középre adását követően Maroh a saját kapujába juttatta a játékszert. 

A szünetet követően a vendégek szépíteni tudtak, az 53. percben Olkowski átadása után Osako vette be az ellenfél hálóját. Közel negyed órával később viszont újra két gólos előnyre tett szert, a 65. minutumban Naby Keita passza után Timo Werner volt eredményes. Az RB Leipzig egy megingást kivéve gyakorlatilag végig uralta a találkozót. Hasenhüttl legénysége összességében megérdemelten gyűjtött be a maximális pontszámot. 

RB Leipzig – FC Köln 3-1 (2-0)
Helyszín:
Red Bull Aréna
Gólszerzők:
Forsberg(5.), Maroh(34., öngól), Werner(65.) ill. –
Sárga:
Ilsanker(62.) ill. Maroh(7.), Rausch(34.), Hoger(68.), Hector(84.)
Kiállítás: 

RB Leipzig: Gulácsi – Schmitz, Orban, Compper, Halstenberg – Keita(Kaiser 86.), Ilsanker, Demme, Forsberg(Khedira 65.) – Sabitzer, Werner(Selke 84.). Vezetőedző: Ralph Hasenhüttl. 

FC Köln: Kessler – Maroh(Zoller 46.), Subotic, Heintz – Olkowski, Hoger, Hector, Rausch – Clemens, Modeste, Osako. Vezetőedző: Peter Stöger. 

Videós összefoglalóért KATT!