Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Férfias, kemény küzdelemben remizett a Watford és a West Ham

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 26. fordulójának szombati játéknapját a Watford és a West Ham United összecsapása zárta. Mindkét együttes összekapta magát az elmúlt időszakban, masszív csatára volt kilátás a két gárda között.

2017-02-25T185705Z_131050625_MT1ACI14757790_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-WAT-WHUGomes ment Antonio elől (fotó: premierleague.com)

Idegenben már legyőzte idén Slaven Bilic WHU-ját a Walter Mazzarri által dirigált Watford, ma pedig ismét erre készültek a “lódarazsak”. Jobban nem is kezdhette volna a meccset a hazai gárda, ugyanis a második percben máris büntetőhöz jutottak! Kouyaté volt olyan kedves, és szabálytalankodott egyet, Craig Pawson pedig be is fújta a tizenegyest. Deeney állt oda, és védhetetlenül lőtte ki a jobb alsót. 1-0! Nem sokkal a találat után megduplázhatta volna előnyét a sárga-fekete gárda, Niang lövése zúgott el a felső léc felett.

Ezek után fokozatosan egyre inkább visszaállt a Watford, le sem tagadhatta volna olasz trénerét a vendéglátó. A West Ham igyekezett fokozni a tempót, Snodgrass egy alkalommal közel is járt az egyenlítéshez, de közeli lövését Kaboul és Gomes kapus együttes erővel mentették! Az iram jó volt, ennek ellenére sok helyzetet nem láthattunk. A félidő végén még egy parázs jelenetre futotta azért a hazai kapu előtt, Gomes ütötte rossz helyre a labdát, de a watfordi védelem a helyén volt, és sikerült tisztázniuk. Az első játékrész egy igazán sajnálatos történéssel zárult, Mauro Zárate bokája ugyanis kifordult, hordágyon vitték le több percnyi ápolás után, le is kellett cserélni az argentint.

A második félidő elején még az ág is húzta Mazzarriékat, ugyanis Janmaat is megsérült, így másodszor kényszerült cserére a hazaiak olasz trénere. Iram egyébként továbbra is volt, helyzet azonban nagyjából negyed órán át nem, az 59. percben viszont Lanzini labdája után Gomesnek kellett kivetődve menteni. Egyre több volt egyébként a szabálytalanság, rengeteget tördelték a játékot a pályán lévők. A 62. percben viszont már igazán éles jelenetnek lehettünk szemtanúi, Fonte fejesét egy szabadrúgás után védte földöntúli bravúrral Gomes!

A 69. minutumban óriási egyenlítési esélyt szalasztott el a West Ham, Cresswell tanári beadására Antonio érkezett, de közelről mellé fejelt az angol válogatott csatár! A 73. percben aztán tanári kontrát vitt végig a vendég csapat, Antonio kapuig viharzott, remek lövése mindkét kapufán megpattant, a kipattanót pedig a csereként beálló Ayew rúgta a hálóba. 1-1! Az igazat megvallva érett a “kalapácsosok” egyenlítése.

A hajrá igazán lüktetőre sikeredett, a szakadó esőben hatalmasat küzdöttek egymással a felek. A 86. percben Antonio követett el butaságot, kézzel ütötte el a labdát, így Pawson második sárga lappal kiállította a londoniak csatárát! Az utolsó 5-10 percet megnyomta a Watford, Britos fejesével majdnem meg is nyerte a meccset, sőt az utolsó pillanatban a csereként beállt Success előtt is ott volt az esély, de végül maradt az 1-1, összességében igazságos döntetlen született.

Premier League, 26. forduló:

Watford – West Ham 1-1 (1-0)
Helyszín: Watford, Vicarage Road; Vezette: C. Pawson
Gólszerző: Deeney (3. – büntető) ill. Ayew (73.)
Sárga lapok: Janmaat (36.), Niang (68.), Doucouré (79.), Holebas (83.) ill. Antonio (45+10.), Kouyaté (65.)
Piros lap:ill. Antonio (86.)

Watford: Gomes – Janmaat (Cathcart 52.), Kaboul, Britos, Holebas – Behrami, Cleverley, Capoue – Niang (Success 82.), Zárate (Doucouré 45+9.), Deeney. Vezetőedző: W. Mazzarri

West Ham: Randolph – Kouyaté, Fonte, Reid, Cresswell – Noble, Obiang – Feghouli, Snodgrass (Ayew 65.), Lanzini (Fernandes 91.) – Antonio. Vezetőedző: S. Bilic

Szerző: Draskovics Tamás