Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Megtréfálta a Rosztov a Unitedet – Videó

Az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában a Manchester Unitednek Oroszországba kellett utazni, hogy megmérkőzhessen a Rostov együttesével. Mourinho a találkozó előtt kifogásolta a pálya minőségét. A kérdés már csak az, hogy ezen a „rossz talajon” mire lesznek képesek a Vörös Ördögök.

2447990_w1

Már a meccs elején bajba kerülhetett volna a United. A 2. percben Noboa lőtt a tizenhatosról, de a középre tartó labdát a hálóőr magabiztosan védte. A mérkőzés a Rosztov játékosának, Granatnak mindössze 18 percig tartott, sérülés miatt nem tudta folytatni a mérkőzést, a helyére Terentjev állt be. A 27. percben Ibrahimovic is eleresztett egy lövést, ám az irányzékkal gond volt, és a labda lekerülte a hazai kaput. A 35. percben már nem hibáztak a Vörös Ördögök. Ibrahimovic remek passzt adott Mkhitaryannak, aki megszerezte csapatának a vezető találtot. A 38. percben Terentjev fejjel próbálkozott, de az egyenlítés elmaradt, mivel a kapus magabiztos kézzel fogta a labdát. Az első félidőben a United vonulhatott előnnyel szünetre.

A második félidőben a Manchester Unitedé volt a kezdőrúgás. Az 51. percben egy szép akciót mutatott be a Manchester United. A végén azonban elmaradt a gól, Young lábáról lecsúszott a labda, így nem tudott pontosan lőni. Az 53. percben egy manchesteri hiba elég volt, hogy egyenlítsen a Rosztov. Kalachev ívelt remek labdát Bukharov elé, aki a tizenhatosról lőtt Romero kapujába. A 65. percben Ibrahimovic, majd 2 perccel később a rosztovi, Cesar Navas is próbálkozott lövéssel, de egyikük sem tudta eltalálni a kaput. A 73. percben Kalachev sárgult be, így kénytelen lesz kihagyni a következő meccset. A 74. percben elhagyta a pályát a gólszerző, Bukharov. Helyére az „iráni Messi”, Azmoun állt be. A találkozón nem született gól az utolsó 10 percben. A United nem tudott győzni a rosztovi pályán. A végeredmény 1:1.

FC Rosztov – Manchester United 1:1 (0:1)
Helyszín: Stadion Olimp – 2, Rostov Vezette: Zwayer
Gólszerzők: Bukharov (53.) ill. Mkhitaryan (35.)
Sárga lap: Gatcan (25.), Bukharov (44.), Noboa (59.), Zwayer (78.) ill. Mkhitaryan (21.), Herrera (78.)
Kiállítva: – ill. –

FC Rosztov: Medvedev – Kalachev, Mevlja, Navas, Granat (Terentjev 18.), Kudryashov – Noboa, Erokhin, Gatcan – Bukharov (Azmoun 74.), Poloz Vezetőedző: Daniliants

Manchester United: Romero – Rojo, Jones, Smalling, Blind (Valencia 92.) – Herrera (Carrick 92.), Pogba – Mkhitaryan (Martial 67.), Fellaini, Young – Ibrahimovic Vezetőedző: Mourinho

https://www.youtube.com/watch?v=FdxtQkPqTFA

kép: uefa.com