Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Immáron Ranieri nélkül készül csodára a Leicester – előzetes

Nagy reményekkel várhatta a rengáló angol bajnok az Európa-liga jelenlegi címvédője elleni mérkőzést, nevezetesen a Leicester hazai pályán fogadta a spanyol Sevillát. Az első mérkőzésen az andalúziai gárda 2:1-es sikert aratott, azonban Sampaoli tanítványai nem lehetnek nyugodtak, a rókák meglepetésre készülnek azaz tovább írnák csodálatos mesébe illő törénetüket ezúttal a nemzetközi porondon.

leisev

Bajnokok Ligája
Nyolcaddöntő– 2. mérkőzés, első mérkőzés 1:2
Leicester (angol) – FC Sevilla (spanyol) (M4 Sport)
Helyszín: King Power Stadium (Leicester)

A két együttes formája az elmúlt időszakban:

Leicester: Az angol bajnokságban címvédő rókák idei szereplése egészen felemásnak mondható. A bajnokságban szenvednek, a Bajnokok Ligájában pedig menetelnek Vardyék. A Leicester az idei naptári évben nem nyert mérkőzést Ranieri irányítása alatt a PL-ben és a kupákban egyaránt, ez pedig a Sevilla elleni 2:1-es vereséget követően az olasz szakember állásába került. Ranieri távozása után addigi segédje Shakespeare vette át a csapat irányítását és a Liverpool illetve a Hull City ellen is 3:1-es győzelmet könyvelhettek el a rókák, ami után a vezetőség a szezon végéig szavazott bizalmat az ideiglenesen megbízott angol trénernek. 

Sevilla: A spanyol La Ligában szereplő FC Sevilla kimondottan jó szezont fut az idei szezonban az argentin Jorge Sampaoli irányítása alatt, a  Real Madrid és Barcelona kettőse mögött a tabella harmadik helyén tanyáznak Nasriék. Az idei napári évben mindössze egyetlen egy mérkőzésen hagyta el vesztesen a pályát a Sevilla, az Espanyol elleni 3:1-es vereség alkalmával még a 20. fordulóban. A piros-fehérek hátránya a spanyol pontvadászatban a két gigász mögött mindössze öt pont és negyedik Atletico Madridot öt ponttal előzik meg. A Leicester elleni hazai sikert követően négy alkalommal léptek pályára Sampaoli tanítványai és két győzelmet arattak a Betis Sevilla és Athletic Bilbao valamint kétszer ikszeltek az Alavés és Leganés ellen. 

A két csapat egymás elleni múltja: 

Azt egészen biztosan nem mondhatjuk a Sevilla – Leicester párosításra, hogy unalomig járatott, szokványos, sokszor látott párharc lenne. Mégpedig azért nem, mert a két együttes még sohasem találkozott egymással a történelem folyamán, tehát az első mérkőzés volt a legelső amikor egymásnak feszültek a felek! Ömagában pikánssá teszik a párharcot, hogy a Sevilla jelen pillanatban a spanyol La Liga 3. helyén tanyázik, és az Európa-liga jelenlegi címvédője, a Leicester City pedig Anglia regnáló bajnoka.

Sérültek és eltiltottak: 

Leicester: A rókák megbízott menedzsere Craig Shakespeare a Sevilla elleni hazai visszavágon biztosan nem számíthat a francia védő Nampalys Mendy játékára térdsérülés miatt, valamint kérdéses Kasper Schmeichel játéka térdsérülés és Molla Wague játéka vállsérülés miatt. Rajtuk kívül a Leicester menedzsere mindenkire számíthat.

Sevilla:  Jorge Sampaoli két játékosára nem számíthat Leicesterben. A két kieső közül az argentin támadó Luciano Vietto hiánya a komolyabb érvvágás hiszen 19 mérkőzésen 6 gólig jutott az idén. A piros-fehéreknél a másik hiányzó a portugál Daniel Carrico, aki idén mindössze öt mérkőzésen jutott szóhoz, így minden bizonnyal az ő kiesése nem jelent komolyabb gondot a Sevillának. Továbbá kérdéses a mindössze 20 éves Carlos Fernandez játéka aki térdsérüléssel bajlódik.

Várható kezdőcsapatok:

Leicester: Schmeichel – Simpson, Morgan, Huth, Fuchs – Gray, Ndidi, Drinkwater, Mahrez – Vardy, Okazaki.

Sevilla: Rico – Mariano, Rami, Lenglet, Escudero – N’Zonzi, Iborra – Vitolo, Nasri, Jovetic – Ben Yedder.

Végezetül pedig jöjjön egy kis kedvcsináló videó:

Kép: Bács András

O.G.