Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: A Manchester United sorsa, és a német rangadó sem lefutott? – előzetes

Ma este véget érnek az Európa-liga küzdelmei is a legjobb 16 között. Több nyolcaddöntő már a múlt héten eldőlni látszott, azonban vannak párharcok, amik még nyitottak, és izgalmasak lehetnek a mai visszavágókon. A Manchester United sorsa is kétséges lehet még, ám hazai pályán a Vörös Ördögöknek áll a zászló, míg a német rangadón is izgalmak várhatók. Ezen felül a Roma – Lyon összecsapás is érdekes lehet újfent! De még nincs vége a sorsnak, a cikkből kiderül, hogy még több találkozón várható akár kiélezett küzdelem is a továbbjutásért!

43

UEFA Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágók

19:00 Besiktas – Olympiakosz (ÉLŐ – Digi Sport 1)

A két méltán híres török és görög klub rangadójának visszavágójára Isztambulban kerül sor. Az első találkozón egy héttel ezelőtt 1-1-es döntetlen született, amely idegenben lőtt gólok tekintetében jelenleg a török együttesnek kedvez. Persze még hátra van egy teljes meccs, ami akár hosszabbításba is torkollhat, és aligha fog a Besiktas is 0-0-ra játszani a továbbjutása érdekében. Érdekesség, hogy az odavágón a Besiktas óriási mezőnyfölényt tudott kialakítani, ám a vezetést az Olympiakosz szerezte

19:00 Genk – Gent (ÉLŐ – Digi Sport 3)

A belga rangadó simán lefutottnak tűnik az első meccs után, hiszen a Gent otthonában 5-2-re nyert a Genk, és az az öt idegenben lőtt gól elég sokat elmond. Izgalmas, fordulatos odavágó után túl sok esély ugyanerre nincs a visszavágó kapcsán. Ha mégis valami elképesztő történne, akkor igencsak emlékezetes párharc maradna ez a belga összecsapás

19:00 Kuban Krasznodar – Celta Vigo (ÉLŐ – Digi Sport 2)

A Celta Vigo hazai pályán győzött az orosz Krasznodar vendéglátójaként, de nem feltétlen lefutott még ez a párharc, hiszen az oroszok is betaláltak egyszer a 2-1-re végződő odavágón. Oroszországban nehéz dolga lehet majd a Celtának, ám legutóbb is keleti csapat ellen mutatta meg, hogy mire képes a spanyol együttes, így ha hozza jó formáját a hispán együttes, akkor odaérhet a legjobb 8 közé, ám a Krasznodar is erősen oda tart.

21:05 Ajax – FC København (ÉLŐ – Digi Sport 3)

A dániai odavágón 2-1-re nyert a koppenhágai együttes, de az Ajaxnak még jól jöhet az idegenben lőtt gól. Mindesetre Amszterdamban ma este nem lesz elég egy döntetlen sem a továbbjutáshoz, az Ajaxnak nyernie kell a továbbjutáshoz, és nagy eséllyel a København sem fog gól nélküli ikszre játszani. Ebben a párharcban is lehet még bőven csavar.

21:05 Anderlecht – APOEL

A belga Anderlecht Cipruson tudott kapott​ gól nélkül egy találattal nyerni a párharc odavágóján. Ez még nem garancia semmire, de a papírforma hazai környezetben a brüsszeli klub mellett szól, de az APOEL tudott már egy párszor meglepetést okozni. Ma is ez kellene a vendégektől, hogy bejuthassanak a legjobb 8 közé az Európa-ligában.

21:05 AS Roma – Lyon (ÉLŐ – Digi Sport 1)

Az El egyik legkiemelkedőbb nyolcaddöntőjének titulált párosítás odavágóján a Lyon 6 gólos meccsen 4-2-re múlta felül Franciaországban az AS Roma csapatát. A két idegenben lőtt gól azért nem rossz Spaletti alakulatától, de vajon elég lendületet ad ez a római fordításhoz a mostanság a sorozatban brillírozó Lyonnal szemben?

21:05 Manchester United – FK Rosztov (ÉLŐ – RTL II)

A José Mourinho által irányított manchesteri United a rosztovi meccsen zord körülmények között játszott 1-1-es döntetlent az elég szívósnak, és kellemetlen ellenfélnek tűnő hazaiak ellen. A Vörös Ördögök számára sokat érhet az idegenben szerzett gól, Manchesterben ráadásul kötelező feladatként tekintenek a klub továbbjutására. Kíváncsian várhatjuk mi sül ki a visszavágóból, és hogy tudja-e idegenben is kamatoztatni játékstílusát a Rosztov, vagy teljes mértékben a hazaiak akarta érvényesül. Jelen állás szerint a United áll továbbjutásra, de még egy meccs termesztésen hátra van, egyik fél sem mehet feltett kezekkel a pályára.

21:05 Borussia Mönchengladbach – Schalke 04 (ÉLŐ – Digi Sport 2)

A német rangadó első felvonása 1-1-es döntetlennel ért véget a Schalke gelsenkircheni otthonában, ahol a második félidőben a hazaiak kapusán sok múlott, Fährmann több nagy mentést is bemutatott. Összességében még így is a Gladbach áll jelenleg továbbjutásra, de a Schalkénak támadnia kell, és a Borussia sem veheti készpénznek a továbbjutását az idegenben lőtt gólja ellenére. Izgalmas meccs lesz, annyi biztosnak tűnik.

Érdemes a Fociclub.hu-ra kattintani ma este is, hiszen minden egyes visszavágóról beszámolunk!

Nagy Dávid