Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Győzelemmel zárta a márciust a Barca – videóval

Izgalmas első félidőt játszott egymással a Barcelona és a Valencia, ahol 17 perc alatt 4 gól is született, de Mangala kiállításával el is dőlt a mérkőzés. A második félidőben emberelőnyben bedarálták a Valenciát, és végül megnyerték a mérkőzést. 

w_900x700_19211359img_7090_1

Forrás: laliga.es

Barcelona – Valencia: 4-2 (2-2)
Helyszín: Camp Nou, Barcelona Vezette: Hernandez Hernandez
Gólszerzők:  Suarez (35.), Messi (45. – büntetőből, 52.), André Gomes (89.) ill. Mangala (29.), Munir (45+1.)
Sárga lapok: Iniesta (67.), André Gomes (77.), Messi (86.) ill. Enzo Perez (24.), Mangala (39.), Parejo (43.), Montoya (90+1.)
Kiállítás:  ill. 
Mangala (44.)

Barcelona: Ter Stegen, Umtiti, Pique, Mascherano, Rafinha (André Gomes, 74.), Iniesta, Rakitic (Sergi Roberto, 65.), Busquets, Messi, Neymar, Suarez. Vezetőedző: Luis Enrique

Valencia: Diego Alves, Mangala, Gaya, Garay, Enzo Perez, Soler, Parejo, Cancelo (Bakkali, 85.), Munir (Zaza, 73.), Orellana (Abdennour (46.). Vezetőedző: Voro

Nagyon jól kezdett a Barcelona, rögtön a 2. percben bajba került a Valencia, amikor Neymar elől Gayának kellett mentenie. Az 5. percben azonban a katalánoknak kellett figyelnie, amikor Cancelo indult be szélen, de végül Mascherano piszkálta ki szögletre a labdát. A 15. percben ismét ziccerbe került a Barca, miután Suarez beadott labdájára Messi ért oda, de a védők és a kapus megmentették a vendégeket a góltól. A 19. percben viszont a Valencia veszélyeztetett, miután Soler lövését védte bravúrral Ter Stegen. A Barca birtokolta többet a labdát, a támadásokban is ők jeleskedtek, de a vendégek még kitartottak. A 28. percben nagyon lemaradtak viszont a Barca védői, és Munir mehetett egy az egyben a kapusra, amit Ter Stegen még meg tudott állítani, viszont az ezt követő szögletből megszerezte a vezetést a Valencia. Dani Parejo ívelte be a labdát középre, amit Mangala fejelt be a hálóba a kapus mellett. Nem örülhetett viszont sokáig a Valencia, hiszen a 35. percben kiegyenlített a Barca. Neymar dobta be a labdát a partvonalról épp Suarez elé, aki be is lőtte azt a hálóba. Nem volt szerencséje a Valenciának, mivel a 44. percben Mangala a tizenhatoson belül visszahúzta Suarezt, ami miatt kiállították, majd büntetőt kapott a hazai csapat. Messi állt a labda mögé, aki középre lőtt, megvárva, míg Diego Alves elvetődik. Ezzel megfordította a Barca az eredményt. Azonban nem lehetett felhőtlen a katalánok öröme, hisz rögtön a tizenegyes után, a 46. percben kiegyenlített a vendég csapat. Munir kapott fantasztikus labdát Gayától, majd könnyedén lőtt el Ter Stegen mellett a hálóba.

A második félidőben várhatóan jobb volt az emberelőnyben játszó Barcelona. A 49. percben hatalmasat védett Neymar lövésénél Diego Alves, de egy perccel később már nem tudta megmenteni csapatát a góltól, amivel a katalánok megfordították az eredményt. Messi kapott jó labdát Mascheranótól a kapu bal oldalánál, lövése pedig Alves karja alatt gurult be a hálóba. Az 59. percben ismét Munir került Pique elé egy fantasztikus passzt követően, de a kapu előtt elrontotta a cselt, így elvesztette a labdát a lövés előtt. Nagy fölényben játszottak a katalánok, a vendégek pedig beszorultak a saját kapujuk elé. Több helyzetük is volt, de a végén rendre elrontották, főleg Neymar és Suarez. A 73. percben Messi lőtte telibe Diego Alvest, a labda viszont Suarez elé pattant, aki kapásból lőtt, de így nem találta el a kaput. A 76. percben szabadrúgáshoz jutott a Barcelona, amit Neymar végzett el, a labda pedig a keresztlécről pattant ki. A 89. percben azonban lezárta a Barca a mérkőzést a negyedik góljukkal. Neymar hozta el a labdát szélen, majd pontosan André Gomes elé ívelte, aki közvetlen közelről lőtt a kapuba. A Valenciának már a szépítés sem jött össze.