Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiesett egy fontos láncszem a válogatottból

Egy héttel ezelőtt Németh Krisztián esett ki a válogatottból, most pedig a védelem egyik fontos tagjáról derült ki, hogy nem játszhat a holnapi portugálok elleni ütközet alkalmával. Fiola Attila helyén várhatóan Bese Barnabás lesz a jobbhátvéd, míg ha középre került volna Guzmics Richárd posztjára elképzelhető, hogy Vinicius Paulo esik át a tűzkeresztségen.

fiola - valogatott - csakfoci.huFiola nem játszhat Portugáliában (csakfoci.hu)

A csütörtöki tréningen már nem tudott részt venni Fiola, akinek ismét felerősödött a már korábban is problémát okozó térdfájdalma, így rá biztosan nem számíthat Bernd Storck a szombat esti mérkőzésen. Az edzésen a labdatartást gyakorolták a játékosok, illetve egymás elleni játék szerepelt a programban a korábban már gyakorolt taktikai elemek felhasználásával.

– Először is a legfontosabb, hogy fiataljaink jól teljesítenek klubjaikban, hiszen enélkül most nem lehetnének itt velünk. Elégedett vagyok az elmúlt napokban mutatott teljesítményükkel, nagyon elszántan és motiváltan dolgoztak. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a klubjaikban továbbra is fejlődjenek és tudásuk legjavát nyújtsák, mert ez elengedhetetlen ahhoz, hogy ismét lehetőséghez juthassanak a válogatottban – nyilatkozta a szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak

Fiola kiesésével egy újabb tavalyi Eb-hősről kénytelen lemondani Storck kapitány, korábban Király Gábor és Juhász Roland lemondta a válogatottságot, Böde Dánielt, Elek Ákost, Nikolics Nemanját, Stiebert Zoltánt ezúttal nem hívta meg, míg Guzmics Richárd, Németh Krisztián és most már Fiola Attila is sérülés miatt hiányzik.

A válogatott kerete Portugália ellen:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Hangya Szilveszter (Vasas), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (Dijon – Franciaország), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország), Vinícius (Videoton)
Középpályások: Gera Zoltán (Ferencváros), Holman Dávid (DVSC), Kalmár Zsolt (Bröndby – Dánia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország)
Támadók: Adorján Krisztián (Novara – Olaszország), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Sallai Roland (Palermo – Olaszország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

Endrődi Dávid