Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: Marozsán is betalált, lépéselőnyben a Lyon

A magyar származású, Marozsán Dzsenifer is kivette részét a gólgyártásból. A Lyon német válogatott labdarúgója a Wolfsburg otthonában talált be a női BL negyeddöntőjében. Sikerével nagy lépést tett a legjobb 4 közé jutás felé a francia együttes. Tegnap este nyert még a Manchester City, valamint a Bayern is, szerdán pedig a Barca is lépéselőnybe került. A négyből három találkozón is csupán egy gól döntött.

VfL+Wolfsburg+v+Olympique+Lyon+UEFA+Women+lxhJFcgdbfAl

Marozsán gólja volt az utolsó találat a wolfsburgi odavágón (forrás: zimbio.com)

NŐI BL, NEGYEDDÖNTŐ, ODAVÁGÓK

Az elmúlt este folyamán a Jakabfi Zsanettet nélkülözni kénytelen VfL Wolfsburg fogadta a BL negyeddöntőjének első felvonásán a Marozsánnal felálló Lyont. Az első játékrészben túl sok izgalom nem adódott, de több helyzetet dolgoztak ki a vendégek, míg a mezőnyjáték kiegyenlített volt.

A fordulást követően a 62. percig kellett várni arra, hogy megtörjön a gólcsend, Abily szerzett ekkor vezetést a Lyonnak (0-1). A pontot az i-re Marozsán tette fel. A magyar származású játékos a 74. percben 20 méterről lőtt elképesztően pontosan a jobb alsóba, a kapus nem védhetett (0-2). Marozsán egyébként a 89. percig volt a pályán, lényegében végigjátszotta a meccset.

VfL+Wolfsburg+v+Olympique+Lyon+UEFA+Women+OJadhYS1Fbjl

A negyeddöntő a végállomás lesz a Wolfsburgnak? (forrás: zimbio.com)

Kétgólos idegenbeli győzelmével a címvédő közel került az elődöntőbe jutáshoz, bravúrra lenne szükség innen a visszavágó során a Wolfsburgtól, hogy a német csapat juthasson tovább.

VfL Wolfsburg – Lyon 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Abily (62.), Marozsán (74.)

Tegnap este játszott a Manchester City is, amely Dániában vendégszerepelt, a Fortuna Hjörring otthonában. Az angol együttes nagy igazolása volt korábban a kétszer is a világ legjobbjának választott amerikai Carli Loyd, aki az elmúlt este is bizonyította, hogy jó fogás volt a City számára, hiszen az ő góljával nyert a manchesteri klub. Az amerikai játékos már az első félidőben beállította a végeredményt. A dán klub nem tudott sokat mutatni a találkozón, mindössze egyszer találta el a City kapuját, míg a vendégek magabiztosan tudták uralni végig a játékot, de talán ennél még fontosabb az idegenben szerzett gól.

Fortuna Hjörring – Manchester City 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Loyd (36.)

Szintén az elmúlt este folyamán lépett pályára a hölgyeknél a BL-ben a Bayern München is. A bajor együttes a párizsi PSG-t fogadta.

Érdekes sport a foci, hiszen a müncheni klubnak finoman szólva sem volt sok köze a meccshez, mégis megnyerte azt a csapat egyetlen kapura irányuló lövésével. Hiába hajtottak a PSG labdarúgói, és hiába találtak el 17 próbálkozásukból 9-szer is a Bayern kapuját, még csak ikszelni sem tudtak. A győztes gólt Miedema szerezte a 72. percben, és előnyük ellenére nem valószínű, hogy könnyű dolguk lesz a Bayern játékosainak Párizsban a visszavágón.

Bayern München – PSG 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Miedema (72.), ill.

A Barcelona még szerdán lejátszotta a maga negyeddöntős párharcának első meccsét. A katalán klub a norvég Rosengard otthonában méretett meg. A hazaiak soraiban játszó brazil klasszis, Marta nem örülhetett a lefújás után, ugyanis a Barca már az első félidő hajrájában eldöntötte a meccset a szülinapos Ouhabi góljával. Ahogy a Bayern, a Barca is csak egyszer találta el az ellenfél kapuját, de az győzelmet érő találat lett! Az idegenben lőtt gól még sokat számíthat a jövő heti visszavágón.

Rosengard – Barcelona 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Ouhabi (45+2.)

A visszavágókat tehát egy hét múlva rendezik, melyekről szintén beszámolunk majd!

Nagy Dávid