Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern München meghatározta Thiago vételárát! – sajtóhír

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Luis Enrique által irányított Barcelona középpályája nem túl stabil az aktuális idényben. A katalán együttes tavaly nyáron leigazolta André Gomest, míg Denis Suarez visszatért a Villarrealtól. Nos, a portugál futballista eddig nem igazán váltotta be a hozzáfűzött reményeket, az ifjú spanyol labdarúgó pedig inkább még kiegészítő embernek számít. Nos, a Barca állítólag szeretné visszahozni korábbi játékosát, Thiago Alcantarát, aki jelenleg a Bayern München kötelékébe tartozik. A legfrissebb információk szerint azonban a katalánoknak rendkívül komoly összeget kell kifizetniük, ha azt akarják, hogy Thiago ismét náluk rúgja a bőrt…

ywknga4n.402

A Sport úgy értesült, hogy a Barcelonának 90(!!) millió eurót kellene kipengetnie, ha szeretné megkaparintani Thiago Alcantara játékjogát. A 25 esztendős középpályás ugyebár 2013 nyarán azért döntött úgy, hogy eligazol, mert nem termett a számára túl sok babér a Xavi – Iniesta kettős mellett. A bajorok 25 millió euró ellenében szerezték meg az akkoriban rendkívül komoly tehetségnek tartott Thiagot, aki azért többnyire beváltotta a hozzáfűzött reményeket, hiszen mégis csak meghatározó embernek számít egy Bayern Münchennél, illetve a spanyol válogatottban is kezd megszilárdulni a helye. 

Thiago Alcantara ugyebár 2005-ben került előző klubja, azaz a Barcelona kötelékébe. A csapat legjobbjai között 2009-ben, mindössze 18 esztendősen mutatkozhatott be. A következő években egyre több játéklehetőséghez jutott, de ahogy korábban írtuk, nem stabilizálódott a helye a kezdőben. A katalán gárda színeiben 100 tétmérkőzésen lépett pályára, melyek során 11 alkalommal volt eredményes illetve 20 gólpasszt is kiosztott a társai között. 

Németh Boldizsár