Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Verratti elárulta, melyik olasz klubnál játszana szívesen

Marco Verratti, a francia bajnok Paris Saint-Germain olasz válogatott középpályása megannyi európai nagy csapat radarján ott van, sok elitklub látná szívesen soraiban a mélynövésű játékost. Verratti pedig most szót is ejtett arról, merrefelé menne szívesen, ha egyszer elhagyná a PSG-t.

letöltésVerratti távozna a nyáron? (fotó: ESPN)

Marco Verratti annak idején 12 millió euróért cserébe váltott klubot, a Pescarától igazolt a Paris Saint-Germain együtteséhez. Azóta természetesen megsokszorozta értékét a 24 esztendős játékos, a transfermarkt jelen pillanatban 40 millió euróra becsüli az értékét. Ráadásul mostani szerződése 2021 nyaráig szól, egyszóval azoknak a kluboknak, melyek lecsapnának Verratti játékjogára, alaposan zsebükbe kellene nyúlniuk.

Igen sok klubot emlegetnek az olasszal kapcsolatban, az elmúlt hetekben-hónapokban szóba került a Bayern München, a Barcelona, a Chelsea és a Manchester United is, mint Verratti következő állomáshelye. Ám most a középpályás saját maga említett egy csapatot, méghozzá a Gazzetta dello Sport kérdésére válaszolva.

“Olaszországnak egy kiváló ligája van” – mondta a talján szülőhazája bajnokságáról. – “Olyan nagy klubok szerepelnek ott, mint az Inter, a Milan vagy a Juventus, és ezek a csapatok képesek is költeni. A Juventus esetében Higuaínnál láthattuk is ezt.”

De Verratti nem állt meg itt, Olaszország rekordbajnokát tovább méltatta.

“A Juventus ott van a világ négy legjobb csapata között. Rengeteget fejlődtek. Ha a jövőben elhagynám a PSG-t, nem jelentene problémát ehhez a klubhoz igazolni! De jelenleg boldog vagyok a helyemen..”

Verratti távozását sok nívós sportmédium azért is veszi szinte biztosra, mert a Paris Saint-Germain idén sokadszor volt képtelen átlépni saját árnyékát nemzetközi porondon, ráadásul a szezon egyik legnagyobb betlijét produkálták a franciák, amikor is 4-0-s előnyt adtak el a Barcelona elleni BL-visszavágón, 6-1-re kikaptak, és kiestek a legjobb tizenhat csapat között. Sokak szerint a PSG jelenlegi kulcsjátékosai közül többen is belefáradhatnak ebbe, többek között maga Verratti is.

Azt ugyanakkor nem árt megemlíteni, hogy az olasz válogatott futballista jelenleg nagyjából évi 6 millió eurót tesz zsebre a párizsiaknál, tehát igen borsos árat kell fizetni a szolgálataiért. Ezt akárki biztosan nem fogja kifizetni…

Szerző: Draskovics Tamás