Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Scholes: “Mourinho nem lenne boldog a negyedik vagy az ötödik hellyel”

Paul Scholes, az angol első osztályú Manchester United egykori fenomenális középpályása gyakorta elmondja véleményét hajdani klubjáról, mióta visszavonult a professzionális futballtól. Ezúttal se tett másként a vörös hajú ex-játékos, ezúttal José Mourinhóról, a manchesteriek vezetőedzőjéről ejtett néhány szót.

Manchester United manager Jose Mourinho lifts the trophy as they celebrate winning the EFL Cup FinalMourinho a Ligakupa-trófeával (fotó: Shoot)

A 11-szeres angol bajnok Scholes az Omnisportnak nyilatkozott, és részletesen kifejtette, hogyan vélekedik a Manchester United portugál vezetőedzőjéről.

“Rengeteg időre van szüksége ahhoz, hogy rendbe tegye a dolgokat a csapatnál” – mondta Mourinhóról az egykori “vörös ördög”. – “Először konszolidálnia kellett az elmúlt évek viszontagságai után kialakult helyzetet, és most, hogy ezt megtette, elindulhat felfelé a csapattal.”

José Mourinho Manchester Unitedje igen hektikus szezont fut idén, hiszen a bajnokságban jobbára a BL-indulást jelentő helyek üldözése fémjelzi az északnyugat-angliaiak idényét, ugyanakkor a Ligakupát bezsebelték, az Európa-ligában pedig ott vannak a legjobb nyolc csapat között!

“Egyáltalán nem lenne boldog azzal, ha a csapat a negyedik vagy az ötödik helyen végezne” – folytatta Scholes. – “Ott akar lenni legelöl, harcolni a bajnoki cím megnyeréséért. És erősen hiszem, hogy az elkövetkezendő pár évben véghez is viszi ezt.”

Akárhogy is, a ManUnited nagyon komoly harcot folytat a Bajnokok Ligája-indulás kivívásáért, és mivel jelenleg csak a bajnokság 5. helyén állnak a vörös-fehérek, a Special One nagy duzzogva talán mégis elfogadná a selejtezőt érő negyedik pozíciót.

Szerző: Draskovics Tamás