Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: A franciákkal kerültünk egy csoportba

Az U17-es magyar válogatott múlt héten  megnyerte elitkörös csoportját, és kijutott a horvátországi korosztályos Európa-bajnokságra. A mai zágrábi sorsoláson kiderült kik ellen harcolhatunk a továbbjutásért.

u17kupa

A mai zágrábi sorsoláson kiderült, hogy a B csoportban harcolunk majd a feröeriekkel, a franciákkal és a skótokkal a negyeddöntőbe kerülésért. A magyar válogatott mellé két első kalapos, és egy második kalapos ellenfelet sorsoltak, utóbbi Feröer-szigetek, míg az előbbi Skócia és Franciaország lett. Az U17-es korosztályban minden évben 16 csapat vesz részt a viadalon, így négy darab négyes csoportban kezdődnek meg a küzdelmek, a csoportok első két helyezettje a negyeddöntőben folytatja szereplését. A nyolc negyeddöntő négy nyertese résztvevője lesz az októberi, indiai U17-es világbajnokságnak is, a negyeddöntő két legjobb eredményt elérő vesztes együttese pedig play off-mérkőzésen dönt egymás között a maradék egy vb-induló helyről.

A múlt héten véget ért U17-es Eb-elitkörben a Szélesi Zoltán vezette magyar együttes az izraeliek elleni peches vereség után az utolsó pillanatokban fordította meg az oroszok elleni meccset, majd a norvégok ellen szintén az utolsó percben szereztük meg a győztes gólt. Magyar válogatott utoljára 11 évvel ezelőtt járt U17-es Európa-bajnokságon, akkor a Németh Krisztián, Gulácsi Péter, Koman Vladimir fémjelezte 1989-es korosztály biztosította be Eb-szereplését. A Luxemburgban rendezett viadalon nem vallott szégyent a csapat, de a spanyolok és az oroszok mögött csak a harmadik helyen végzett a csoportban és nem jutott tovább az elődöntőbe.

Az Európa-bajnokságot 2017. május 3. és 19. között rendezik meg Horvátországban. A meccseknek hat város, hét stadionja ad majd otthont: Zágráb két helyszínen, míg Varazdin, Velika Gorica, Rijeka, Zapresic és Kostrena látja vendégül a csapatokat.

AZ U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA
A-csoport: Horvátország, Spanyolország, Törökország, Olaszország
B-csoport: Skócia, Franciaország, MAGYARORSZÁG, Feröer
C-csoport: Németország, Írország, Szerbia, Bosznia
D-csoport: Hollandia, Anglia, Norvégia, Ukrajna

Forrás: mlsz.hu, uefa.com